Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València presenta hui tres cartells sobre el lèxic de la pirotècnia

RedactaVeu / València.

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València presenta aquest dimecres, 24 de febrer, tres cartells sobre el vocabulari de la pirotècnia – Artificis pirotècnics, Espectacles pirotècnics i Manifestacions festives-.

L’acte començarà a les 19 hores en el Centre Cultural La Beneficència i comptarà amb la participació de Xavier Rius, diputat de Cultura; Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística, i Joan Lluís Rodrigo, de CRE-València.

A la presentació també assistirà Alicia Moreno, Fallera Major de València. Els cartells es distribuiran entre totes les comissions falleres que visiten la Diputació el pròxim 14 de març i arribaran a totes les associacions festives a través dels ajuntaments. Els materials també estan disponibles en el portal Web www.dival.es/normalitzacio.

Després de l’acte, hi haurà una demostració de foc antic a càrrec del CRE-València i de la comissió de la Falla Corona.

Una sèrie que continua

Els cartells, dissenyats per Salva Sastre (Escola d’Art i Superior de Disseny de València) amb l’assessorament de l’associació CRE-València, formen part de la sèrie “Festes tot l’any”.

Entre les temàtiques explorades fins ara per aquesta sèrie estan el lèxic de la música, amb els cartells dedicats als instruments de banda i tradicionals, els Moros i Cristians, amb el cartell de lèxic més habitual i el vídeo “Els tres dies de Moros i Cristians”, i les Falles, amb els cartells de la indumentària fallera i el vídeo “Un dia de Falles”, que es presentarà pròximament.

Comparteix

Icona de pantalla completa