Diari La Veu del País Valencià
El pacte d’esquerres està viu: PSOE, Podemos, Compromís i IU continuaran parlant hui dimarts

Europa Press / Madrid.

La reunió que han mantingut aquest dilluns PSOE, Podemos, Compromís i Esquerra Unida-Unitat Popular en el Congrés per a explorar possibles acords de govern ha produït “moltes sintonies programàtiques” i les converses ‘a quatre’ continuaran aquest dimarts a les 20.00 hores.

Així ho ha anunciat en roda de premsa el portaveu d’IU-UP en el Congrés, Alberto Garzón, al final de la trobada, que ha durat quasi cinc hores. En la seua opinió, aquesta primera reunió ha sigut un “èxit” i per açò s’ha mostrat “optimista”.

“Aquest espai a quatre no s’esgota hui, anem a seguir reunint-nos”, ha indicat, afegint que, al mateix temps, les diferents formacions poden mantenir trobades bilaterals. Garzón ha explicat que a les 18.00 hores hi haurà una primera reunió bilateral entre PSOE i Podemos.

El portaveu parlamentari de Compromís, Joan Baldoví, ha acudit flanquejat per la secretària d’Organització del Bloc Nacionalista Valencià, Águeda Micó; el d’Iniciativa del Poble Valencià, Pascual Mollá, i Josep Ruiz, dels Verds.

La trobada, a la qual han assistit un total de 22 persones, ha començat passades les 16.30 hores amb els diputats d’IU-UP, Alberto Garzón i Sol Sánchez, com a amfitrions.

La delegació del PSOE està formada per sis persones, totes elles de l’equip designat per Sánchez després que fóra proposat pel rei per a la investidura. Per part de Podemos, encapçala la delegació el seu portaveu en la cambra baixa, Íñigo Errejón.

Comparteix

Icona de pantalla completa