Diari La Veu del País Valencià
El CDR la Safor presenta un informe per sensibilitzar sobre l’estat del Serpis

RedactaVeu / Beniarjó.

El Centre de Desenvolupament La Safor presenta el treball ‘Serpis, riu viu. Informe per a la sensibilització sobre l’estat del Serpis al seu pas per la Safor’. Serà dimarts 1 de març, a les 19h, a l’escola FP la Safor de Beniarjó. Hi participarà Ismael Aznar, autor de l’informe, i Isabel Díaz, presidenta del CDR la Safor.

L’informe ‘Serpis, riu Viu’ d’Ismael Aznar pretén ser una eina per a la divulgació de la situació actual del riu al seu pas per la comarca de la Safor, per a la conscienciació de la importància de tenir un riu en un bon estat de conservació i conèixer els principals impactes que sofreix, així com per a fomentar les relacions responsables de la població amb el riu i la participació ciutadana per a la millora de la situació actual d’aquest.

Per tal d’aconseguir-ho, aquest treball es basa en una cerca i recopilació d’informació bibliogràfica relativament recent i en la consulta i interpretació de dades científiques referents a l’àmbit d’estudi, en entrevistes amb gent de la comarca relacionada d’una manera o d’una altra amb el riu i en nombroses visites a l’entorn del qual es tracta en aquest treball.

L’informe té una breu descripció de les principals característiques del medi del riu Serpis (vegetació, fauna, patrimoni hidràulic…), també tracta les principals problemàtiques a les quals s’enfronta (alteració de cabal, ocupació de terrenys, contaminació i espècies invasores) i exposa les possibles línies d’actuació per a la millor de la situació actual del riu.

Comparteix

Icona de pantalla completa