Diari La Veu del País Valencià
Raimon ofereix un concert en el Paranimf en el XXV aniversari de l’UJI

Europa Press / Castelló de la Plana.

El cantant i poeta Raimon oferirà el 25 de febrer un concert extraordinari per a celebrar el XXV aniversari de la Universitat Jaume I. Les entrades anticipades per a l’actuació, que tindrà lloc en el Paranimf, s’han esgotat, per la qual cosa únicament estaran disponibles en taquilla abans de l’actuació el 5 per cent de les mateixes.

Raimon és un dels artistes valencians amb una trajectòria més “rellevant”, tant en el seu vessant artístic com cívic. La Universitat Jaume I, amb motiu de la celebració de l’aniversari de la seua creació, vol donar l’oportunitat de gaudir en el Paranimf en directe de la seua música, de la seua poesia i de la d’Ausiàs March, Joan Roís de Corella, Jaume Roig, Salvador Espriu, Pere Quart i també de l’obra d’altres autors dels segles XV i XVI.

El cantant estarà acompanyat per Miquel Blasco i Joan Urpinell a la guitarra, Pau Domènech al clarinet i clarinet baix, i Fernando Serena al contrabaix.

L’endemà, Raimon assistirà a l’acte acadèmic celebrat amb motiu del XXV aniversari de l’UJI per a arreplegar la Medalla de la Universitat Jaume I. Amb aquesta distinció, l’UJI vol reconèixer la contribució de Raimon com a figura “històrica i indiscutible” del moviment conegut com ‘La nova cançó’, així com el seu “coratge incansable” i la seua trajectòria “històrica” des del vessant artístic i humà que ha contribuït tant a la cultura dels valencians com a la universal.

Component ètic i artístic

L’acord del Consell de Govern que va aprovar la concessió de la Medalla de l’UJI a Raimon destaca també el component ètic i artístic que ha marcat els treballs del cantant i poeta.

Raimon atresora una biografia reconeguda per nombrosos guardons com per exemple el Premi Nacional de la Música de la Generalitat de Catalunya, el Premi d’Honor de les Lletres Catalans, la Medalla de la Universitat de València i doctor Honoris causa per la Universitat d’Alacant.

És a més soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana en reconeixement a la seua creació com a escriptor i per la seua tasca de difusió a tot el món dels poetes clàssics catalans.

Comparteix

Icona de pantalla completa