Diari La Veu del País Valencià
El jutjat rebuja petició de Camps de prohibir informacions que el vinculen al cas Imelsa
RedactaVeu / EP / València

El Jutjat d’Instrucció 13 de València ha desestimat les mesures cautelars sol·licitades per l’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps en les quals demanava la prohibició de la publicació d’informacions que el vinculen amb les diligències del cas Imelsa que se segueixen en el Jutjat d’Instrucció 18 de la capital, al·legant el “desemparament” que pateix la seua imatge pública.

L’expresident va interposar una denúncia en el jutjat de guàrdia en la matinada del dilluns. Denunciava un delicte de revelació de secrets que, segons ell, haurien comès la Guàrdia Civil, la Fiscalia o el Jutjat Instructor, i demanava que es prohibira l’emissió de la informació en la Cadena Ser o altres mitjans.

Sol·licitava, igualment, que aqueixa prohibició, que afectava a “qualsevol tipus de conversa, comentari o referència que implique o esmente al denunciant de qualsevol manera, encara de forma indirecta o mer comentari o conjectura”, es fera extensiva a altres mitjans de comunicació que pogueren tenir accés a dades protegides pel secret de sumari que regeix sobre el cas Imelsa o sobre aquelles diligències relacionades amb el mateix que pogueren obrir-se en altres tribunals per raó de competència territorial o material.

La magistrada considera que la informació que ha facilitat el Jutjat instructor, a través del gabinet de comunicació del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià sobre aquesta causa, en la qual s’investiguen adjudicacions fraudulentes en diverses administracions públiques a canvi de comissions il·legals, està emparada pel Protocol de Comunicació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

“A major informació, més veracitat”

“Els gabinets de comunicació són la pedra angular en l’obstinació del CGPJ per transformar la imatge i la reputació corporativa de la justícia espanyola”, assenyala la interlocutòria, que afig “com millor informació es facilite i més contacte hi haja amb els professionals dels mitjans, menys probabilitat que es produïsquen notícies confuses que creen estats d’opinió que no responguen a la veritat de les coses”.

De conformitat amb el criteri de la fiscal, el Jutjat d’Instrucció 13 ha denegat l’adopció de la mesura cautelar limitativa de la llibertat d’informació sol·licitada per Camps per entendre que “qualsevol norma limitativa de drets només pot ser interpretada restrictivament”.

En aquest cas, afig la magistrada, “no concorre cap raó ni cap motiu acreditat que determine ni justifique l’adopció de mesura cautelar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa