Diari La Veu del País Valencià
Puig, sobre Camps i la ‘caixa B’: ‘Estic entre la indignació, el fàstic i la tristesa’
RedactaVeu / EP / Alacant

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha dit estar “entre la indignació, el fàstic i la tristesa” per les informacions que apunten a una presumpta implicació de l’excap del Consell Francisco Camps en les tasques de recaptació en el marc del presumpte finançament il·legal del PP.

Puig s’ha expressat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació a Elda, on ha visitat l’Ajuntament i ha mantingut una reunió de treball amb emprenedors i empreses innovadores de la comarca.

Preguntat per la seua opinió sobre les informacions que implicarien Camps amb la ‘caixa B’ del PP, ha destacat que “el que s’ha de dilucidar d’una vegada per sempre són les responsabilitats polítiques i les judicials”.

El cap del Consell ha dit que existeixen “responsabilitats polítiques de deveres per tot el que ha passat durant aquest temps” i ha indicat que “algunes d’elles encara no s’han assumit”. A més, “si hi ha altres responsabilitats de caràcter penal, espere que prompte es puguen dilucidar i es retornen els diners robats”, ha ressaltat. Sobre aquest tema, Ximo Puig ha destacat que la Generalitat Valenciana està personada en tots els casos de corrupció “per a intentar recuperar els diners que han sigut sostrets als ciutadans de la Comunitat”.

Puig: La responsabilitat de Rita Barberá és clara”

Respecte a Rita Barberá, el ‘president’ ha insistit que “cal distingir entre les responsabilitats judicials i les polítiques”. En aquest sentit, ha indicat que “no cal esperar al fet que es produïsca cap tipus d’acció judicial per a prendre algun tipus de decisió política, perquè està demostrat que en aquests 25 anys hi ha hagut una responsabilitat clara per part de l’exalcaldessa pel que fa a les decisions preses en l’Ajuntament de València”.

“Si els regidors del PP estan imputats, alguna responsabilitat política hauria d’assumir” Rita Barberá, ha manifestat Puig. Sobre aquest tema ha ressaltat que “tant dins com fora del PP es té una posició clara sobre el que hauria de fer el senyor Rajoy amb aquesta senyora”. “No podem estar permanentment ancorats en el fang”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa