Diari La Veu del País Valencià
Garijo defensa que no hi ha cap dubte sobre ella en el cas Imelsa
RedactaVeu / EP / València

La diputada provincial d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) en la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, que va ser qui va presentar la denúncia que ha donat lloc a la investigació del cas Imelsa, ha defensat aquest dimarts, després de comparèixer com a investigada davant la Guàrdia Civil, que no existeix “cap dubte ” sobre la seua persona i que ha declarat “per a aportar documentació que no havia presentat abans” sobre aquesta causa.

Pérez ha acudit a la Comandància de la Guàrdia Civil de Patraix, a València, per a declarar com a investigada en el cas Imelsa per la presumpta contractació d’assessors per a aquesta empresa pública depenent de la Diputació de València.

La també responsable de Teatres i Inclusió Social en la corporació provincial ha arribat a les instal·lacions de la Benemèrita entorn de les 11.50 hores i s’ha limitat a indicar als mitjans de comunicació que l’esperaven que aquest no era el seu “millor dia”. Fins a la Comandància de la Guàrdia Civil de Patraix s’ha acostat també la coordinadora general d’Esquerra Unida, Marga Sanz.

Rosa Pérez ha declarat davant la Benemèrita durant més de dues hores i mitja i a la seua eixida, a les 14.50 hores, ha comentat que creu que no hi ha “cap dubte” sobre la seua actuació i que l’han citat amb el seu advocat per a la seua “protecció”.

Així mateix, la diputada provincial ha assenyalat que ha contat als agents “la moltíssima documentació” que ha aportat i que tota s’hi refereix a l’empresa pública Imelsa. Pérez ha assegurat que ha sigut citada per la seua pertinença al Consell d’Administració d’aquesta signatura investigada i ha insistit que ha sigut convocada al costat del seu lletrat per a “garantir” els seus “drets”.

Després d’açò, ha subratllat que en concloure la declaració davant la Guàrdia Civil no li han lliurat citació per a comparèixer davant el jutge que instrueix la causa -el titular del jutjat d’Instrucció número 18 de València- i ha dit que “com a molt” acudirà a aquesta instància per a ratificar-se en les seues declaracions.

Pérez ha sostingut a més que la seua situació processal és “la d’acusació i no la d’acusada” i ha manifestat que la seua citació com a investigada serveix per a “protegir-se”. Malgrat açò, ha afegit: “Com no tinc res a amagar podria haver vingut sense advocat perfectament”. D’altra banda, la representant d’EUPV ha dit que “açò no és plat de bon gust”.

La diputada provincial també ha destacat que considera “indignant” aquesta situació perquè s’havia oferit “diverses vegades a l’UCO –de la Guàrdia Civil– per a reunir-se amb els seus agents i donar-los documentació” sobre Imelsa. Inquirida per si ha sigut citada perquè apareguen altres partits polítics en la recerca, ha respost que li sembla “sorprenent” que citen “persones que estaven en l’oposició i no tenien capacitat de gestió en Imelsa”.

L’explicació que troba Rosa Pérez a aquesta situació és que “volen ampliar determinades coses” i citen aquests càrrecs -en al·lusió a la seua compareixença, la de membres del PSPV i de Compromís- com a investigats per a “protegir-los” encara que “com a testimoni haguera dit exactament el mateix”.

Comparteix

Icona de pantalla completa