Diari La Veu del País Valencià
Economia fa un impuls al sector llibreter valencià
RedactaVeu / València

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, s’ha reunit aquesta setmana amb l’Associació d’Editors del País Valencià per conèixer els seus projectes i oferir la col·laboració i suport de la Conselleria en la difusió i promoció de la lectura i del llibre valencià. En aquesta trobada participaren el vicepresident de l’Associació, Rafael Domínguez, i el secretari tècnic, Manel Romero, que han abordat amb el conseller tres aspectes fonamentals per al sector com la internacionalització, les accions comercials i les ajudes a la indústria del llibre.

En matèria d’internacionalització, Economia Sostenible i l’Associació treballaran conjuntament per incrementar la presència en fires internacionals del llibre, com per exemple la fira de Shanghai, en les ajudes directes a empreses perquè puguen participar en aquestes fires o en el desenvolupament de missions inverses.

En aquest sentit, cal recordar que recentment IVACE Internacional ha organitzat una missió inversa d’editors estrangers que participen en la II Trobada Internacional de literatura infantil i juvenil, organitzat per l’Associació d’Editors del País Valencià.

>

Respecte a les accions de comerç, es va traçar el suport a les fires valencianes del llibre però també la construcció d’un catàleg de fires no oficials que arreplegue el calendari anual de fires del llibre alternatives o fires locals que permetrà potenciar aquestes fires i afavorir la implantació d’una xarxa de fires temàtiques amb l’objectiu de singularitzar l’oferta de lectura (fira de poesia, fira d’història, de viatges, d’esports d’aventura…).

Aquesta iniciativa oferirà a més una oferta especialitzada i monogràfica que també tindrà un atractiu turístic. També han tractat altres actuacions com la millora de la distribució dels llibres valencians en la xarxa de llibreries a través d’un segell de qualitat així com campanyes de promoció del comerç minorista del llibre.

Rafa Climent, Rafael Domínguez i Manel JM Romero. Foto: GVA.

Respecte a les ajudes a la indústria cultural, el conseller i l’Associació coincidiren que el gran repte és la digitalització dels continguts, sobretot del catàleg viu de les editorials valencianes i el desenvolupament de programaris propis per plataformes de distribució.

Per últim, tractaren sobre les diferents línies d’ajudes per al sector com el programa d’ajudes a projectes d’innovació de producte i processos, per a l’accés de les PIMEs a serveis avançats o per a la modernització global de sectors productius tradicionals.

Comparteix

Icona de pantalla completa