Diari La Veu del País Valencià
Proves extraordinàries de Certificació al setembre per als alumnes oficials de les EOI

RedactaVeu / València.

Política Lingüística ha anunciat que convocarà per primera vegada aquest curs 2015-2016 les proves extraordinàries de Certificació de les escoles oficials d’idiomes al mes de setembre per a l’alumnat oficial de les escoles.

D’aquesta manera s’ofereix una segona oportunitat d’aprovar la certificació a 31.764 alumnes de les escoles oficials d’idiomes valencianes que actualment es troben matriculats en el segon curs dels nivells bàsic, intermedi i avançat, així com en els nivells C1 i C2, ja que es tracta de l’alumnat que realitza aquesta prova per a avaluar les seues competències en el coneixement de la llengua a la finalització del curs.

Així mateix, s’establirà progressivament aquesta prova extraordinària de setembre, que permet a aquells que no superen la convocatòria ordinària de juny tornar a presentar-se al setembre i sense haver d’abonar novament les taxes de dret d’examen. Per tant, aquest curs 2015-2016 serà per primera vegada l’alumnat oficial qui es beneficie de la mesura i, posteriorment, la Conselleria ampliarà les proves extraordinàries als qui es matriculen en la Certificació per lliure, és a dir, sense necessitat de ser alumne oficial de segon curs de cada un dels nivells.

De la mateixa manera cal destacar que per primera vegada el País Valencià convoca les proves de setembre, tal com ja feien pràcticament la resta de les comunitats autònomes, de manera que s’evita que els estudiants hagen de matricular-se en altres autonomies per a tindre dues oportunitats. Així, s’ofereix la possibilitat que si l’interessat no supera la prova de juny es pot presentar a la prova de setembre, sense haver d’esperar tot un any.

“Es tracta, per tant, de donar resposta a una reivindicació històrica de l’alumnat que realitza aquestes proves unificades des que es van implantar, en el curs 2007-2008, ja que la nostra era pràcticament l’única autonomia que no oferia convocatòria extraordinària de setembre”, ha destacat el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano.

L’alumnat matriculat a les EOI durant el curs acadèmic 2015-2016 podrà inscriure’s via telemàtica en aquestes proves de certificació del 14 al 23 de març, ambdós inclosos, mentre que els estudiants que no estiguen matriculats i vulguen realitzar aquests exàmens s’establirà un termini distint, que publicarà mitjançant una resolució al “Diari Oficial de la Comunitat Valenciana”, i que està previst que concloga el 13 de març.

D’acord amb el calendari establit, els exàmens per a avaluar les competències escrites corresponents a la convocatòria ordinària d’aquestes proves de certificació tindran lloc entre el 23 de maig i el 27 de juny. Quant a les dates en què es realitzaran els exàmens de la convocatòria extraordinària de setembre, a la qual podran presentar-se els qui no hagen superat la prova al juny, començaran el 6 de setembre i finalitzaran el dia 14 del mateix mes.

Requisits

Per a presentar-se a una prova de certificació és requisit imprescindible tenir 16 anys complits l’any natural en què se celebra aquest, en aquest cas, l’any 2016. Així mateix, la matriculació en la prova de certificació es realitza en les mateixes EOI i no exigeix haver-hi cursat ensenyaments previs.

Les proves de certificació que hauran de realitzar els alumnes i les alumnes dels segons cursos de cada nivell hauran de prendre com a referència els objectius, competències i criteris establits en els currículums de les llengües respectives, tal com figura en la normativa que regula els ensenyaments d’idiomes de règim especial.

Els ensenyaments d’idiomes de règim especial s’organitzen en tres nivells -bàsic, intermedi i avançat-, cadascun d’aquests de dos anys de durada, que es corresponen amb el Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües. En acabar els dos cursos de cada nivell, els alumnes han de realitzar una prova de certificació, comuna per a cadascun dels idiomes que s’impartisquen a les escoles oficials d’idiomes de la comunitat i per a les modalitats d’ensenyament.

Comparteix

Icona de pantalla completa