'Entre Comarques' descobreix aquesta setmana els tresors d’Alberic, Fontanars i Ontinyent

Aquesta vegada el programa de rutes guiades visitarà, el dissabte, la Muntanyeta d’Alberic, i diumenge, els arbres monumentals de Fontanars i el paratge fluvial del Pou Clar
24 febrer 2016 01:00h

RedactaVeu /  País Valencià.

El programa de rutes guiades de la Diputació de València farà aquest dissabte la primera parada a la Ribera Alta, concretament a Alberic. Els interessats podran participar en un recorregut pel centre històric i la Muntanyeta, paratge d’interès ambiental, atapeït de vegetació autòctona i coronat per l’ermita de Santa Bàrbara, del segle XVIII. També tindran la possibilitat d’assaborir el tradicional panquemao i conèixer la història del dolç més famós d’aquest municipi. De vesprada, a més, es podrà gaudir de la processó provincial de Setmana Santa. Els actes de la mateixa començaran a les 16h amb una tamborada en la plaça d’Espanya i, a continuació, s'iniciarà la processó en què desfilaran 32 imatges de les diferents diòcesis valencianes.

Diumenge, 'Entre Comarques' es desplaçarà a la Vall d’Albaida, amb una ruta pels arbres històrics de Fontanars pel matí i la visita al paratge del Pou Clar d’Ontinyent per la vesprada. Pel matí es podrà accedir també a un forn de calç, així com es podrà gaudir d'un tast de vins en el celler ‘Los Pinos’. Per la vesprada es farà la visita al paratge natural del Pou Clar, on el naixement d'aigua configura un seguit de pous excavats sobre roca calcària conformant un paisatge singular de formes arrodonides i de tranquil·les làmines d'aigua.
 
Pou Clar a Ontinyent.
Pou Clar a Ontinyent. Foto: La Veu.

Per a participar en aquestes visites cal inscriure's fins al dijous en la següent adreça. El preu és de 4€ i inclou dues visites guiades, degustacions gastronòmiques i detall de benvinguda.

Èxit en la primera edició

L'estrena del programa turístic ‘Entre Comarques 2016’, que inclou enguany també les vesprades del cap de setmana, ha començat amb bon peu. Més de quaranta inscrits van poder gaudir dissabte passat pel matí de la ruta dels refugis militars de la Pobla del Duc i la de la ruta urbana literària de la vesprada. I diumenge, més de mig centenar d'assistents van recórrer l'itinerari literari programat a través dels monuments històrics de Llutxent i visitaren de vesprada el casc antic de Benicolet.

Logo La Veu

next