Les irregularitats en la Mostra de València donen la raó a Mostra Viva del Mediterrani

La nova Mostra Viva és una iniciativa ciutadana i de professionals que va nàixer com a expressió de rebel·lia pel tancament de la Mostra de València
24 febrer 2016 01:00h

EP / RedactaVeu / València.

El certamen Mostra Viva del Mediterrani ha fet públic un comunicat després que haja transcendit que la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil ha recavat informació, en el marc del cas ‘Imelsa’, de l'edició de 2006 de la Mostra de València. En el text expliquen que aquestes irregularitats investigades els han acabat donant raó.

Perquè, com recorden, l'eliminació de la Mostra de València, amb 31 edicions a les seues esquenes, va ser excusada per l'elevada despesa, però ara sembla que presumptament aquests diners no s'estaven gastant en allò que tocava.

La Mostra Viva del Mediterrani, que va nàixer en 2013, es basa en un model de gestió radicalment oposat al què el Partit Popular va utilitzar amb la Mostra de València. La gestió és a càrrec d'una associació ciutadana constituïda legalment que vigila que ningú puga fer irregularitats o lucrar-se personalment.  

Per a evitar que mai més es repetisquen episodis com els que ara investiga la UCO de la Guàrdia Civil, la relació entre Mostra Viva del Mediterrani i les institucions que la fan possible està regida per convenis de col·laboració públics i transparents que obliguen a justificar fins a l'últim euro emprat i a posar la comptabilitat a la disposició dels nostres socis.
 
Mostra Viva del Mediterrani
Foto: Mostra Viva del Mediterrani.

Les tres edicions celebrades els anys 2013, 2014 i 2015 han sigut possibles gràcies a la col·laboració d'entitats com la Universitat de València, Octubre Centre de Cultura Contemporània. l'Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani, Casa Àrab o els Premis Lux del Parlament Europeu o empreses com Cervezas Turia o Pollos Planes, i al treball voluntari de desenes de professionals i afeccionats del cinema, la música, l'escena, l'art i la literatura que van reaccionar amb indignació en veure com l'anterior govern municipal del PP destrossava la cultura i, ara es confirma, la utilitzava per a enriquir-se.

Mostra Viva del Mediterrani desitja comptar amb el suport de les administracions públiques per a aconseguir els seus objectius, que no són uns altres que situar de nou a València com a lloc de referència de les cultures mediterrànies.

En aquest comunicat afirmen estar convençuts que aquest model de gestió d'iniciativa ciutadana, amb el voluntariat com a base i l'ajuda, seguiment i supervisió dels poders públics, és el més eficaç per a reconstruir el maltractat, per anys de menyspreu i saqueig, sector de la cultura.

Logo La Veu
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next