Diari La Veu del País Valencià
PSPV convida Compromís a sumar-se al pacte amb C’s
RedactaVeu / EP / València

El secretari adjunt del grup parlamentari socialista en el Congrés i diputat per València, José Luis Ábalos, ha destacat que el pacte de legislatura per a un govern reformista subscrit entre PSOE i Ciudadanos (C’s) “constitueix una bona oportunitat per a la Comunitat Valenciana”, per la qual cosa ha convidat a “altres formacions parlamentàries com Compromís” a sumar-se a un acord “beneficiós per als valencians”.

En un comunicat, el parlamentari socialista ha assegurat que el document subscrit entre els líders del PSOE i C’s, Pedro Sánchez i Albert Rivera, “senta les bases del futur mandat: apostar pels acords i pel diàleg com a elements del canvi que reclama la societat”.

Per açò, ha convidat a altres formacions parlamentàries, com Compromís, a sumar-se a un pacte, que ha dit que seria “beneficiós per als valencians”, ja que com ha reivindicat, “venim d’una legislatura marcada per les retallades, la precarietat dels serveis públics, la corrupció i la pèrdua dels drets fonamentals dels treballadors”.

En aquesta nova etapa, les prioritats de Pedro Sánchez van a ser l’ocupació de qualitat, la regeneració democràtica, la recuperació de drets perduts en l’etapa del PP i el diàleg com a eina d’enteniment entre les formacions parlamentàries, segons ha manifestat el parlamentari socialista.

Per a Ábalos, l’acord entre PSOE-C’s és “el millor possible”, perquè “dóna resposta a les principals reivindicacions que els valencians vénen plantejant des de fa anys, com una gestió eficient de l’aigua, el respecte al nostre medi ambient, l’ús de la nostra llengua en càmeres de representació territorial com el Senat i, sobretot, mesures que acaben amb la corrupció que ens ofega”. Entre altres aspectes del pacte, el diputat ha destacat que permetrà al País Valencià “corregir les insuficiències de l’actual sistema i garantirà els principis d’autonomia, coordinació, solidaritat i igualtat, arreplegats en la Constitució i definits pel Tribunal Constitucional”.

Comparteix

Icona de pantalla completa