Diari La Veu del País Valencià
El 90% del FLA es destina a fer front al ‘descomunal’ deute generat per l’anterior Consell
RedactaVeu / València

La secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, ha assenyalat aquest dimecres, després de conèixer la distribució del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) aprovat pel Govern central, que destina al País Valencià 951,63 milions d’euros, que “el 90% d’aquesta quantitat servirà per a fer front al descomunal deute generat per l’anterior Consell del Partit Popular”.

Clara Ferrando ha explicat que el Ministeri d’Hisenda ha establert que els 951,63 milions d’euros que rebrà el País Valencià del FLA del primer trimestre de l’any es distribuïsquen en tres trams. Un d’ells és el destinat a finançar venciments per un import de 849,95 milions, xifra que suposa el 90% de la xifra total concedida.

“Es tracta d’una quantitat molt important que no es va a poder injectar en els proveïdors ni en els ajuntaments ni en el teixit social valencià. L’enorme deute generat pels anteriors Consells del PP ens té lligats de peus i mans”, ha assenyalat Clara Ferrando, qui ha denunciat el “demencial” cercle en el qual estem instal·lats, “ja que el mal finançament que patim, unida a la desastrosa gestió i al balafiament d’etapes anteriors, ens ha sumit en una dependència total del FLA, la qual cosa es tradueix en una falta d’autonomia financera”.

La secretària autonòmica ha explicat que el FLA no són més que préstecs que l’Estat ha atorgat i que el País Valencià haurà de retornar. “En lloc d’afrontar d’arrel el problema de l’injust finançament que pateixen els valencians, el Govern central s’ha negat a donar una solució al llarg de tota la legislatura”, ha denunciat Ferrando.

Els altres dos trams del FLA, anunciats hui pel Ministeri, corresponen, un, a finançar la devolució de les liquidacions negatives del sistema de finançament de 2008 i 2009 per import de 22,81 milions i, l’altre, de 78,87 milions, a finançar una part del dèficit autoritzat de 2016, que és el 0,3% del PIB regional.

Comparteix

Icona de pantalla completa