Diari La Veu del País Valencià
Anna Moner, protagonista de la III Trobada amb Escriptors 2016
RedactaVeu / València

L’escriptora i columnista de La Veu del País Valencià, Anna Moner, ha sigut la protagonista de la Trobada amb Escriptors que organitza la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i d’Edicions Bromera.

La directora de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha rebut l’escriptora que ha participat en aquesta Trobada amb Escriptors que té com a objectiu promoure activitats que fomenten l’hàbit de la lectura entre els ciutadans.

Els alumnes de l’Institut d’Educació Secundària Tierno Galván de Moncada i l’Institut d’Educació Secundària Jaume I de Borriana han pogut intercanviar impressions sobre les obres literàries escrites per l’autora de Vila-real. En concret, la xarrada de Moner s’ha centrat en la novel·la “El retorn de l’Hongarés”, amb la qual va guanyar el Premi Alfons el Magnànim de Narrativa 2014.

Els lectors han obtingut respostes sobre com l’autora va conformar les trames de la seua novel·la, els perfils dels seus personatges i el treball previ de documentació que va realitzar per a ambientar la novel·la en el París del final del segle XIX.

Una escriptora d’èxit amb una extensa obra

Anna Moner va obtenir el seu primer premi literari en 2006 amb “La Venus i el llin”, que va guanyar el Premi de Relats de Dones de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, certamen que va tornar a guanyar en 2010 amb “Les finestres de l’ànima”. És coautora de l’obra teatral “La morta enamorada”, estrenada en 2010 al Gran Teatre d’Alzira, per la companyia del mag Yunke. I amb la seua primera novel·la, “Les mans de la deixebla”, va guanyar el premi Enric Valor de la Diputació d’Alacant l’any 2010. A més d’escriure, és llicenciada en Història de l’Art i forma equip artístic amb Sebastià Carratalà. La seua obra ha sigut exposada a València, Castelló, Sevilla, Nantes, Bordeus i París.

Podeu llegir els articles d’Anna Moner en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa