Diari La Veu del País Valencià
PxL exigeix que s’incloga el català en els videojocs
RedactaVeu / Barcelona

40 anys de la primera retransmissió de futbol en català; 34 de la televisiva… Ara és el torn dels videojocs. Com se sentiria el FIFA 16 amb la veu de Joaquim Maria Puyal, Joan Maria Pou o Eudald Serra?

Plataforma per la Llengua vol reflectir aquesta idea en l’acció que ha organitzat aquest divendres 26 de febrer als Cinemes Girona de Barcelona, a les 19 h de la tarda. La pantalla es convertirà en una gegantina partida de FIFA 16 entre dues promeses de la Masia del Barça i retransmesa, en directe, per la veu del locutor Joan Maria Pou. El guanyador de la partida en farà una altra amb un dels assistents, que s’escollirà en sorteig. L’acte serà conduït pel periodista Xavier Pérez Esquerdo.

Presentació nou estudi

En el marc d’aquesta acció, la Plataforma per la Llengua presentarà el seu nou estudi de la situació del català en el sector del català i quatre contertulians el debatran en taula rodona. A més, l’acte comptarà amb la presència de Gina Tost, periodista i experta en mitjans socials i en videojocs; amb Hèctor Fuster, desenvolupador de videojocs que defensarà la importància de la llengua en l’aprenentatge a través del videojoc, i la responsable de joc i lleure de la Plataforma per la Llengua, Isabel Romano. El mateix Joan Maria Pou serà el quart contertulià en el debat.

Òscar Ibàñez, responsable de l’estudi, n’exposarà les conclusions més destacades, entre les quals destaquen que només un 9% dels videojocs dels què actualment hi ha al mercat incorporen el català entre les seues llengües, com també que s’ha de tenir en compte que la majoria de videojocs s’han traduït gràcies a la participació popular.

Aquesta acció vol ser un acte de sensibilització sobre l’ús del català en els videojocs i una crida a la participació i la col·laboració a les comunitats de jugadors i desenvolupadors perquè tinguin en compte la llengua catalana.

Al final de l’acte, s’iniciarà la segona part de la campanya. A través del web canvia.cat, i com la Plataforma per la Llengua ha fet en les anteriors campanyes, de #NetflixInCatalan i, la que actualment està en actiu, #LinkedinInCatalan, recollirà peticions per a reclamar el #FIFA17InCatalan.

Comparteix

Icona de pantalla completa