RTVE retransmetrà per primera vegada la Crida i la mascletà del 19 de març

A més, la televisió pública donarà cobertura estatal i internacional a aquestos actes i també al de La Nit de la Cremà, del qual farà un especial
25 febrer 2016 01:00h

RedactaVeu / Europa Press / València.

El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha anunciat en el ple ordinari de febrer celebrat aquest dijous en l'Ajuntament de València, que RTVE enguany retransmetrà per primera vegada l'acte de la Crida i la Mascletà del dia 19.

Una de les novetats principals derivades del conveni és la retransmissió en directe diumenge que ve, dia 28, de l'acte de la Crida. Serà a través de La 2 de Televisió Espanyola, del Canal Internacional i de la web rtve.es.

La segona novetat fonamental de l'acord implica que la mascletà del dia 19 de març serà retransmesa en directe en una programació especial de La 1, el Canal Internacional i la web rtve.es. Aquesta difusió complementarà la producció i emissió en directe de les mascletaes del 15 al 18 de març mitjançant la desconnexió territorial de Televisió Espanyola, el canal 24 hores i la web rtve.es.
 

Crida 2015. Vídeo: ValCano totalzira.

Fuset ha valorat el conveni de col·laboració que han acordat Junta Central Fallera i Radiotelevisió Espanyola (RTVE) per a difondre els actes més importants de les Falles pels seus diferents canals. “La cobertura històrica que tindran enguany les Falles respon a l'aposta decidida d'aquest equip de govern i del món faller per defensar l'excepcionalitat de la nostra festa gran i la bona predisposició de Radiotelevisió Espanyola per a difondre-la com mereix pel seu impacte social, cultural i econòmic”, ha afirmat l'edil.
 
Nit de la Cremà

El conveni també inclou el programa especial La Nit de la Cremà, que s'emetrà el pròxim dia 19 de març per La 1, el Canal Internacional i la web rtve.es. “És fonamental que la difusió de l'última mascletà de Falles i de la Cremà es faça pel canal principal de Televisió Espanyola i pel seu canal internacional. És la millor fórmula per a aconseguir que tothom conega els elements fonamentals de les nostres festes”, ha afirmat Fuset.
 
Mascletà.
Mascletà. Foto: La Veu.

A més, eixa oferta anirà precedida per un programa especial 'Comando Actualidad', centrat en les Falles. També hi haurà un reportatge especial sobre Falles en el programa 'Informe Semanal' i connexions en directe en diversos magazins. “Considerem molt positiu que es complementen les retransmissions en directe dels principals actes fallers amb una programació que informe i incidisca sobretot el que forma part de les Falles: el paper dels artistes fallers, de les bandes de música, dels professionals pirotècnics, de totes i tots els festers i de totes i tots els veïns de la ciutat”, ha assegurat el regidor.

El conveni també inclou que Radiotelevisió Espanyola facilitarà el senyal de les retransmissions de la Crida i la Cremà a totes les televisions que ho sol·liciten a Junta Central Fallera. A més, hi haurà una cortineta de continuïtat que donarà suport a la candidatura de les Falles a patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco.

Logo La Veu
 
next