Diari La Veu del País Valencià
El Tribunal Suprem anul·la Marina d’Or Golf, el major PAI d’Europa
RedactaVeu / València

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assenyalat que la sentència del Tribunal Suprem que anul·la el pla parcial de Marina d’Or Golf en la part de Cabanes és “una garrotada al model urbanístic de l’antic govern del PP perquè és l’Administració, en aquest cas autonòmica, la que havia de procedir a l’aprovació d’aquests projectes que es presenten per a la seua tramitació”.

Així mateix, la consellera ha afegit que aquesta sentència “permetrà que els dos plans generals d’ordenació del territori que s’estan tramitant a Cabanes i Orpesa es puguen adequar i adaptar al nou model territorial del Consell, sota els paràmetres de sostenibilitat i racionalitat, que ha iniciat el nou Govern valencià i que contribuiran a un nou model d’ordenació territorial”.

En aquest sentit, la Conselleria espera fer una nova planificació d’aquests dos municipis, amb criteris ambientals més rigorosos i ajustats a la realitat socioeconòmica actual, ja que el projecte anul·lat estava sobredimensionat i no tenia cap viabilitat econòmica. Es tractava, segons han recordat, del major PAI d’Europa i preveia 800.000 metres quadrats per a un parc d’atraccions.

María José Salvador, que ha estat acompanyada pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, Lluís Ferrando, també ha indicat que, amb aquesta sentència del Tribunal Suprem, per a la Generalitat la via judicial queda liquidada. Per a la consellera, aquesta sentència és una mostra de “la falta de seguretat jurídica que ha propiciat l’anterior Administració autonòmica” i ha afirmat que, per al nou Consell, “es tracta d’un principi fonamental que defensarà i garantirà sempre”.

Aquesta sentència s’ha produït arran del recurs de cassació presentat, entre altres, per la Generalitat en 2014 i es fonamenta que es va valorar l’impacte ambiental en funció de la llei 4/2004 d’Ordenació del Territori, tot i que el criteri del Tribunal Suprem és el que s’havia d’haver-hi aplicat, en el moment de la tramitació, la llei estatal 9/2006 d’Avaluació Ambiental.

Comparteix

Icona de pantalla completa