Diari La Veu del País Valencià
Urdangarin afirma que no sap res de les factures del Valencia Summit

Europa Press / Palma.

Iñaki Urdangarin ha assenyalat aquest divendres que ell no era l’encarregat de les factures del València Summit. “No sé si són factures emeses o abonades, jo no m’encarregava d’això. No sé res d’elles”, ha apuntat després que el fiscal Pedro Horrach li preguntara per aquestes.

Horrach també li ha preguntat com és possible que un total de 400.000€ dels 900.000 del cànon del Valencia Summit acabaren en Aizoon, a la qual cosa Urdangarin ha contestat: “No ho sé, perquè jo no era l’administrador”.

Els empleats desconeguts d’Aizoon

Així mateix, Urdangarin ha admès aquest divendres que hi havia treballadors d’ Aizoon que ell no coneixia i que ha sabut de la seua existència durant aquest procediment judicial. “Hi havia empleats que no he arribat a conèixer i que, supose, figuraven per a arribar a aquests números i barems fiscals”, ha declarat abans d’assegurar que Miguel Tejeiro era l’assessor “en eixos temes”.

Com a resposta a preguntes del Fiscal Pedro Horrach, l’exduc de Palma ha declarat que durant el procediment ha “descobert” que hi havia treballadors d’Aizoon “que realment no coneixia, no sabia no qui eren”.

Urdangarin.

Urdangarin. Foto: EP.

Segons ha explicat, hi havia treballadors en Aizoon que desenvolupaven tasques professionals per al objecte social de l’entitat, altres que realitzaven tasques de manteniment o servei, mentre que, a més, existien uns tercers que “he descobert en aquest procediment i realment no els he conegut”.

“Jo em dedicava a les meues coses, tenia uns assessors que duien aquests temes i no sabia que determinats treballadors estaven amb nosaltres”, ha manifestat abans d’afegir que l’assessor en aquesta matèria era Miguel Tejeiro.

Quant a la selecció dels empleats, l’exduc de Palma ha assenyalat que ell escollia “aquells que es dedicaven a projecte” i que no era ell qui seleccionava els que realitzaven tasques de serveis o els que “no he conegut”.

A més, ha indicat que desconeix si “passava el mateix en altres empreses” i ha manifestat el seu estat de sorpresa per haver tingut coneixement d’aquests treballadors amb motiu del judici del cas ‘Nóos’.

Urdangarin també ha apuntat que en l’Institut Nóos “existien persones que eren de les seues empreses” i que treballaven per a Nóos quan es requerien els seus serveis “per a un determinat projecte”.

Comparteix

Icona de pantalla completa