Diari La Veu del País Valencià
L’AVL s’integrarà en el Museu de la Paraula de la Diputació de València
RedactaVeu / València

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha aprovat aquest divendres, per unanimitat, el contingut d’un conveni de col·laboració amb la Diputació de Valencià per a participar conjuntament en el projecte d’investigació ‘Museu de la Paraula’, integrat en el Museu Valencià d’Etnologia.

Aquest projecte té per objecte la recol·lecció, conservació, estudi i difusió de la memòria oral dels valencians, testimonis del trànsit de la societat tradicional i rural a l’urbana i industrial.

El conveni, una vegada entre en vigor, “facilitarà” la participació de les dues institucions en la potenciació de l’Arxiu de la Memòria Oral Valenciana iniciat l’any 2000 per la Diputació de València “i permetrà ampliar el contingut” del material enregistrat, digitalitzat, analitzat i indexat de les entrevistes dutes a terme fins ara per l’equip de treball del Museu Valencià d’Etnologia, segons fonts de l’AVL.

Així, la Diputació de València i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua seran copropietàries de les entrevistes, tant de les ja realitzades abans de la firma del conveni com de les futures, així com també de les dades que resulten de la investigació i de la pàgina web que permeta la consulta a través d’Internet. En aquesta línia, l’AVL es compromet “a prestar el suport tecnicolingüístic en totes les activitats fruit de l’acord, com ara en la transcripció de les entrevistes biogràfiques enregistrades”.

L’AVL aportarà inicialment una sèrie d’entrevistes amb personalitats del món cultural i literari. Entre elles les de Xavier Casp, Joan-Alfons Gil Albors, Pere Maria Orts, Josep Piera, Anfós Ramon, Joan Francesc Mira, Isabel-Clara Simó, Manuel Vicent, Manuel Molins, Rodolf Sirera, Francesc de Paula Burguera, Josep Lluís Bausset, Josep Antoni Comes, Vicent Simó Santonja, Ferran Zurriaga, Jaume Pérez Montaner, Josep Soriano Bessó, Pep Cortés, Juli Mira i Albert Hauf.

Comparteix

Icona de pantalla completa