RedactaVeu / Muro.

Més de 150 persones arribades de tota la comarca van assistir a l’edició inaugural de ‘Muro Conta: ruta històrica i literària’. La ruta va estar organitzada per la Coordinadora pel Valencià (Escola Valenciana), la biblioteca i l’Ajuntament de Muro.

La ruta és la primera de les activitats prèvies a la Trobada d’Escoles en Valencià que se celebrarà a Muro el 16 d’abril. A la passejada pel barri antic de Muro van participar la historiadora Elia Gozálbez, els poetes Joan Jordà, Lluís García, Mercè Climent i Alba Vilaplana, a més dels mestres Josele Pasqual, Joanjo Pasqual i Manuel Pérez. El recorregut va estar amenitzat pels tabals i dolçaines del grup La Xafigà.

En l’última parada, la pluja va sorprendre els assistents a la plaça Palau. La nota simpàtica es va produir quan Juan Cascant, del Celler de la Muntanya, es va oferir a obrir la Casa Alonso per acabar la ruta a cobert, circumstància que tots van agrair. Francesc Gisbert, president de la Coordinadora i Jordi Silvestre, regidor de Cultura, han destacat l’èxit de la convocatòria i han agraït la col·laboració altruista de tots els participants. Davant l’èxit, han anunciat una nova edició de la ruta per a la Festa del Llibre, el 12 de juny. Fins aleshores, hi haurà presentacions de llibres, concerts de bandes, concerts de música en valencià, excursions i moltes més activitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa