Alumni UV visitarà Vilamalur, la principal línia de resistència de la València republicana

El pròxim 6 de març el col·lectiu d'antics alumnes coneixerà aquesta població que fou un dels punts més actius durant la Guerra Civil a la Serra d'Espadà
29 febrer 2016 01:00h
RedactaVeu / València
 
La població de Vilamalur suposa, per a la història més recent del País Valencià, un punt clau d’estudi en tractar-se del lloc on es va construir el principal sistema defensiu de la València republicana davant l’avanç franquista. Alumni UV es desplaça fins a aquest municipi el pròxim 6 de març, en una activitat organitzada a través del Club de Viatges Fil-per-Randa.
 
Aquesta zona va ser un dels punts més actius durant la Guerra Civil a la Serra d’Espadà. L’exèrcit republicà hi construí un sistema defensiu, la coneguda com a línia de resistència, que va ser reforçat i reconstruït per les tropes nacionals quan van prendre la població de Vilamalur.
 
La visita anirà guiada per l’historiador Edelmir Galdón, en una ruta verda d’unes tres hores aproximadament que recorrerà les trinxeres fortificades i el castell.
 
Vilamalur.
Vilamalur. Foto: Turismo Castellón.

El termini d’inscripció s’obri aquest dimarts, 23 de febrer, i romandrà obert fins al dia 2 de març. Les persones que s’hi inscriguen eixiran en bus el dia 6 març, a les 8 hores, de la porta del Jardí Botànic de la Universitat de València.
 
Altres activitats

La programació organitzada per Alumni UV aquest mes de març es completa amb els Clubs de Lectura i Gastronòmic, i una nova edició de l’Alumni Comparteix.
 
El dia 1 de març, el Club de Lectura analitzarà, a la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’, la novel·la La mujer justa, de Sándor Márai, en una edició que, en castellà, reuneix per primera vegada les dues primeres parts publicades l’any 1941 a Hongria, i la tercera, escrita per Márai durant el seu exili a Itàlia i afegida a la versió alemanya de 1949.
 
El Club Gastronòmic, d’altra banda, es reunirà el dia 9 de març a Valencia Club Cocina, durant una sessió en la qual els seus membres realitzaran una classe pràctica guiats per la xef Vanesa Bustos amb l’objectiu d’aprendre a treballar els productes de la terra i quines són les seues propietats beneficioses per al consumidor.
 
Finalment, l’Alumni Comparteix d’aquest mes torna amb un taller gratuït de ‘mindfulness’ o sessió de relaxació i benestar, impartit per Ana San Antonio, de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València i membre d’Alumni UV. L’objectiu del taller, segons explica la seua tutora, és “brindar un espai d’aprenentatge de tècniques de relaxació i promoció del benestar personal”

Logo La Veu
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next