El Consell ajudarà els agricultors i ramaders amb 25 milions d'euros per a assegurances

Com a novetat, s'inclou la Denominació d'Origen Protegida Associació de Productors i Comercialitzadors de Magranes d'Elx dins el Pla Nacional d'Assegurances Agràries Combinades
5 març 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ajudarà amb 25 milions d'euros els agricultors i ramaders a finançar la contractació d'assegurances per a les seues explotacions en 2016.

Així ho ha anunciat el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, a la reunió de la Comissió Territorial d'Assegurances, qui ha afirmat que la política d'assegurances agràries que fomenta la Conselleria resulta un instrument eficaç per al manteniment de les rendes del sector i proporciona una adequada cobertura a les produccions agropecuàries davant els riscos que ocasionen pèrdues en les explotacions.

Per aquest motiu, Francisco Rodríguez Mulero ha animat els agricultors i ramaders a assegurar les seues produccions en un context en què els fenòmens meteorològics adversos són més freqüents.
 
Foto reunió
Foto: GVA.

Entre els objectius de la Conselleria es troba posar a disposició dels agricultors i ramaders una ferramenta bàsica que aporta seguretat i confiança al sector agrari del País Valencià davant els riscos meteorològics, com les gelades i els vents forts, que poden deteriorar la qualitat de la producció.

Com a novetat d’enguany, per a la convocatòria del Pla 2016 de les ajudes destinades a la subscripció d'assegurances agràries del Pla Nacional d'Assegurances Agràries Combinades, s'inclou la Denominació d'Origen Protegida Associació de Productors i Comercialitzadors de Magranes d'Elx.

Així mateix, Rodríguez Mulero ha recordat que la Conselleria també ha sol·licitat al Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient una rebaixa fiscal pel descens de rendiments ocasionats per la sequera, pluges torrencials, vent i gelades al País Valencià durant l'any 2015.

Actualment al País Valencià disposen de cobertura d'assegurança agrària un total de 35.446 agricultors i ramaders, 167.413 hectàrees i  29.203 animals.

Logo La Veu
 
next