Diari La Veu del País Valencià
El PSOE demana en el Congrés la retirada de la Llei de Costes
RedactaVeu / Madrid

El portaveu de Medi Ambient del PSOE en el Congrés dels Diputats, José Luis Ábalos, ha demanat al ministre Arias Cañete la retirada immediata de la nova Llei de Costes perquè “constitueix un atemptat ambiental sense precedents i una apropiació del patrimoni de tots els espanyols”.

En la seua intervenció, el portaveu socialista ha volgut destacar el fet que amb una llei vigent en la qual les concessions vencen el 2018, no hi ha motiu urgent per a aprovar-ne una de nova quan “segons les seues pròpies dades no saben ni el nombre de les ocupacions existents en el litoral, ni quants quilòmetres de costa es tornaran a delimitar, ni el seu cost, tal com va informar el Govern en respostes per escrit”.

En aquest sentit, Ábalos ha insistit que “tampoc disposen d’un estudi de l’estat del litoral i dels efectes pel canvi climàtic i, per açò, han introduït una esmena en el Senat on s’hi donen dos anys”. A més, ha afegit, “han omés les recomanacions de l’avaluació de demarcacions costaneres realitzada per l’Agència d’Avaluació de Polítiques Públiques del Ministeri d’Hisenda”.

El portaveu de Medi Ambient del PSOE ha assegurat que aquesta reforma respon a uns interessos molt concrets, “és una Llei a la mida d’uns opacs interessos privats. Aquesta no és la Llei que legalitza els quiosquets de sardines, és la llei que beneficia els quiosquets de l’oligarquia influent en el Govern, fins i tot, alguns que apareixen en papers de Bárcenas”.

“Aquesta Llei suposa un atemptat ambiental sense precedents i una apropiació del patrimoni de tots els espanyols”, ha assegurat el portaveu del PSOE. En opinió de José Luis Ábalos, “utilitzen el problema dels habitatges per a colar una ampliació de les concessions ammb objectius lucratius per 75 anys més -una prorroga que per cert burla la lliure concurrència que exigeix Europa-; per a privatitzar terrenys sotmesos fins ara al domini públic marítim terrestre -fins i tot terrenys on se situen salines i empreses d’aqüicultura-; i per a requalificar terrenys en la costa per preparar el pròxim ‘pelotasso’ urbanístic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa