Compromís: 'No atendre un pacient per parlar en valencià va contra l'Estatut i la Constitució’

Segons Ortega “malauradament no estem davant un fet aïllat”
1 març 2016 01:00h

RedactaVeu / València.
 
La diputada de Compromís en les Corts, Maria Josep Ortega, ha assenyalat que “hem tingut constància que el passat 27 de gener un metge de l’Hospital 9 d’Octubre a València es va negar a atendre un pacient per parlar en valencià”.
 
“Des de Compromís volem denunciar que es tracta d’un fet molt greu que atenta contra els drets dels ciutadans i ciutadanes valencians a parlar valencià a l’empara de l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia i l’article 3 de la Constitució”.
 
Segons Ortega “per desgràcia no estem davant d’un fet aïllat, ja que aquest greu cas de discriminació lingüística se suma a molts altres que s’han produït en el nostre territori”.
 
La diputada de Compromís ha registrat en Les Corts una pregunta parlamentaria dirigida a la Conselleria de Sanitat per a saber si, tot i tractar-se d’un hospital privat, té previst obrir un expedient informatiu, amb audiència a la persona afectada, per esclarir els fets i saber quines accions pensa emprendre la Conselleria per tal que no es tornen a repetir fets com aquest.


 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next