Diari La Veu del País Valencià
Veïns de Russafa critiquen en un vídeo el muntatge de les llums en el barri

RedactaVeu / València.

Els veïns, que fa anys que denuncien il·legalitats d’aquesta ‘superestructura’ lumínica que s’inicia el 16 de febrer i es perllonga fins al 30 de març a causa del desmuntatge, han difós un vídeo de com es realitzen els treballs en les voreres, edificis i carrers del barri. Entenen que és interessant que la resta de la ciutat conega la preparació d’aquest espectacle, visitat per milers de persones.

Com a dada, els veïns assenyalen que en la Fira d’Abril de Sevilla, que se situa en un recinte exterior, hi ha una ordenança exhaustiva que regula fins a la instal·lació d’extintors cada 50 metres. “Ací s’instal·len un milió de bombetes i ni un informe de bombers”, apunten.

“Entenem que no ha d’haver-hi problema que es coneguen aquestes imatges, perquè és la forma que tenen de treballar”, afigen”.

Els veïns han sol·licitat a Fiscalia que pare els treballs i han sol·licitat estudis de tensió dels filferros i pals que suporten els edificis, alguns protegits per ser modernistes; estudis de tensió de vent; arquitecte tècnic o col·legi professional que revise la instal·lació; assegurança de Responsabilitat de l’obra-instal·lació; estudi sobre les mesures d’ancoratge a les finques; estudi sobre el voltatge d’electricitat a suportar pels edificis i per la presa de llum corresponent; informe sobre l’altura recomanable de l’estructura lumínica; estudi sobre on es pren la llum i mobiliari públic (baixants i canonades de gas.); informe del Cos de Bombers per a garantir l’accessibilitat als edificis i mesures en cas d’incendi; estudi sobre la tecnologia emprada per a la seua instal·lació i estudi de risc davant el devessall de visitants de la instal·lació, entre altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa