RedactaVeu / València.
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent i la directora general de l’
IVACE, Júlia Company, han anunciat aquesta setmana en roda de premsa que Economia ha pagat la totalitat del deute que l’IVACE tenia pendent amb els instituts tecnològics del País Valencià.
En set mesos la Conselleria d'Economia ha pagat als instituts tecnològics 33,8 milions d'euros, que és més que tot el que el govern anterior va pagar en any i mig (32M€). L'IVACE ha executat aquesta setmana l'últim pagament pendent de 8,1 milions d'euros corresponent a projectes d’I+D+i de les convocatòries de 2014.
Rafa Climent ha assenyalat que “els projectes de 2015 estan en fase de verificació i tenim previst pagar-los abans d'estiu”, un procés totalment habitual i emmarcat en els terminis establerts. A més ha insistit en l'aposta “ferma i decidida” de la Conselleria d'Economia Sostenible per la innovació.
“Si volem guanyar en productivitat i que les nostres empreses generen valor afegit hem de fer una aposta forta per la innovació i des de la Conselleria que dirigisc farem el possible i l'impossible per planificar tots els recursos necessaris que ajuden a impulsar-la”, ha manifestat el conseller. Climent ha insistit que “el que toca ara és treballar en equip, cooperar i unir esforços per a recuperar l'essència del que han sigut els instituts tecnològics de la Comunitat, instruments al servei de les empreses i un referent a nivell mundial”. En la roda de premsa també ha participat una representació dels directors dels centres tecnològics, així com el representant dels treballadors dels Instituts.
Rafa Climent. Foto: La Veu.
Tots ells han agraït l'enorme esforç de la Conselleria i de l’IVACE per normalitzar el deute i per la bona sintonia de les relacions, segons s'explicava al comunicat de la Conselleria d'Economia Sostenible.
En aquest sentit, Rafa Climent ha allargat la mà de la Conselleria d'Economia i de l’IVACE als Instituts tecnològics “per a mantenir un diàleg continuat que ajude a definir un marc regulatori que els done estabilitat tant pressupostària com a l'hora de planificar la seua activitat a mitjà i llarg termini i que ajude a mantenir l'actiu principal dels Instituts que no són altres que els seus investigadors”.
Més col·laboració entre centres tecnològics
El pressupost de l’IVACE en 2016 per als instituts tecnològics és de 25 milions d'euros; un milió i mig més que l'exercici anterior per a activitats d’I+D+I. D'eixos 25M€ més de 8 milions aniran destinats a donar suport a la col·laboració en I+D dels Instituts, 3,7 milions més que en el pressupost de l'any anterior.
Dades activitat Instituts tecnològics
Els instituts tecnològics han generat en 2014 ingressos per valor de 83,2 milions d'euros dels quals pràcticament el 60% provenen de facturació a empreses i entitats i un 4% de fons públics.
La capacitat investigadora d'aquests centres queda també acreditada per les 119 patents vigents en l'actualitat i de les quals són titulars els instituts tecnològics.