Diari La Veu del País Valencià
Peñarroja fa vibrar la plaça en la primera mascletà de març. Vídeo
RedactaVeu / València

Pirotècnia Peñarroja ha estat l’encarregada de la primera ‘mascletà’ del mes que ara comença i que, encara que d’estil clàssic i/o tradicional -en la qual ha predominat la traca -que ha anat de menys a més-, ha culminat en un estrepitós terratrèmol que ha fet vibrar els milers d’entusiastes que han omplit la plaça del cap i casal.

Amb 118 quilos amb 80 grams de càrrega de material reglamentari, la ‘mascletà’ d’aquest dimarts ha sigut “un homenatge a la traca valenciana” que és “part fonamental” de la pirotècnia valenciana, segons ha explicat l’encarregat de la pirotècnia, Pepe Nebro Peñarroja.

Segons Peñarroja, l’espectacle ha sigut de tall clàssic però insistint en la traca: “Des del principi ha sigut contínua i li he donat un ritme excepcional que a poc a poc ha anat agafant forces de menys a més”, ha puntualitzat el pirotècnic, qui s’ha mostrat satisfet “pel bon espectacle” oferit.



Foto: EP.

“He complit un somni en veure-la des del balcó””

Per altra banda, aquesta primera ‘mascletà’ ha destacat pel fet que ha sigut contemplada en la balconada del consistori, a més de per l’alcalde Joan Ribó i la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra-, pels primers 10 ciutadans anònims triats en el sorteig promogut per l’Ajuntament.

>

Després de la disparada, una de les ‘afortunades’ del sorteig, Carmen Català, que ha acudit a la balconada acompanyada del seu pare de 93 anys d’edat, ha manifestat a EP que amb aquesta iniciativa de l’Ajuntament s’ha complit un somni i ha sigut “tota una experiència”. “Veure-ho des d’ací és un luxe. Jo tenia la il·lusió tota la vida i esperava que l’ajuntament fera alguna cosa perquè els ciutadans vinguérem a la balconada a veure la mascletà, i sembla que m’han llegit la ment”, ha indicat.

Així mateix, segons Toni Ramos, veí de Blasco Ibáñez, des d’aquesta ubicació “es veu de categoria” perquè es pot gaudir realment de l’espectacle. “Quina diferència amb estar allà baix. L’any que bé torne a enviar la sol·licitud al sorteig”, ha bromejat.

“L’ajuntament, la casa dels valencians”

L’alcalde Joan Ribó ha indicat que ha vist la disparada des del “seu lloc” -“que és la segona fila perquè la primera és per a les falleres”, ja que, ha apuntat,“aquesta és una regla d’or que volem respectar d’una manera important perquè elles són –les falleres majors- les que han de presidir la ‘mascletà’”, ha defensat.

Ribó s’ha mostrat “satisfet” amb l’arribada dels primers ciutadans a la balconada de l’Ajuntament perquè, amb aquesta iniciativa, “aquesta casa ha deixat de ser una espècie de ciutat prohibida per a uns quants triats”. En aquest sentit, ha puntualitzat que l’objectiu és que el consistori siga “la casa de tots els valencians”.

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha dit que l’ha vist “molt bé” i li ha agradat “molt” comprovar que la gent gaudia de la disparada i que hagen acudit valencians anònims a la balconada. Així mateix, ha destacat el segon pla de Ribó que “li dóna un aire nou a aquesta balconada”. “M’agrada molt perquè és com que arranca el tram final per a les Falles i és un dia molt simbòlic”, ha apuntat.

Demà, la pirotècnia Nadal-Martí de l’Olleria

La ‘mascletà’ de demà dimecres serà a càrrec de la pirotècnia Nadal-Martí, de l’Olleria, que realitzarà una disparada d’estil tradicional amb tres principis aeris i cinc retencions terrestres acompanyades de serpentines de color i tro.

Comparteix

Icona de pantalla completa