Diari La Veu del País Valencià
La Conselleria d’Educació té ara per ara ‘assignatures pendents’
RedactaVeu / València

El grup de treball de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, en representació de totes les organitzacions que la configuren, federacions, associacions i sindicats, s’ha reunit amb el conseller d’Educació Vicent Marzà, per a presentar-li el document de propostes de política educativa en representació de la comunitat educativa, de la qual són interlocutors davant l’administració. Amb el document que la Plataforma continua reivindicant, i que fou presentat abans de les eleccions segons aquests, l’administració els ha manifestat estar d’acord, però que cal prioritzar temes.

La Plataforma “ha volgut valorar totes aquelles qüestions que ja s’han fet fins ara per dignificar l’escola pública”, però consideren que la Conselleria d’Educació té a hores d’ara “assignatures pendents” que es recullen al document que adjuntem en aquesta notícia i que així ha estat lliurat al conseller. Assignatures pendents sobre les quals “és necessari saber quin compromís té la Conselleria per a abordar-les i establir un calendari d’objectius polítics que cal prioritzar”, han manifestat, afegint tot seguit que la Plataforma, reunirà a totes les seues entitats per a elaborar eixe calendari de prioritats.

La Plataforma, motor del canvi educatiu

El conseller d’Educació ha reconegut a la Plataforma la seua tasca de reivindicació i de protesta social, “com a motor del canvi polític”. D’aquesta manera va considerar que “està legitimada per a ser interlocutora davant l’administració per establir un diàleg permanent i aconseguir així el gran objectiu de la política educativa que és garantir l’accés real al dret a l’educació”.

Així mateix, i ja que la LOMCE encara està en vigor, la Plataforma va mostrar la seua preocupació al respecte i va anunciar a Marzà les accions reivindicatives que es van a dur a terme aquesta mateixa setmana. Entre elles el sopar reivindicatiu i diàleg sobre la LOMCE que tindrà lloc al CEIP Cervantes de València dimecres 2 de març de 20 a 22.00 hores, a més del suport que ha mostrat la Plataforma a la vaga convocada pels estudiants el 3 de març contra la LOMCE i el 3+2.

Comparteix

Icona de pantalla completa