El País Valencià augmenta en 380 persones, els quasi 500.000 demandants d'ocupació

El número de contractacions també ha descendit i la majoria de les que s'han fet han sigut temporals
2 març 2016 01:00h
RedactaVeu / València

Segons ha fet saber mitjançant un comunicat la Confederació Sindical de Comissions Obreres del País Valencià (CCOO PV), durant el mes de febrer el País Valencià ha sumat 380 persones més al total de registrades com a demandants d'ocupació, i arriben així a la xifra de 469.301.

Ana García Alcolea, secretària d'Ocupació de CCOO PV considera molt greu la propaganda governamental sobre una recuperació que no experimenta la classe treballadora, “destruir ocupació de qualitat a base de trossejar contractes estables en ocupacions parcials és un peatge de drets que aquest sindicat no pot compartir com a política activa d'ocupació”.

El número de contractacions també ha descendit i la majoria de les que s'han fet han sigut temporals, davant un 10% d'indefinits, cosa que confirma la debilitat i volatilitat del mercat laboral.

Per a CCOO PV la dada més greu segueix sent la taxa de cobertura per desocupació, que en gener a penes cobria el 47% de la població aturada, el que els deixa a més de la meitat sense cap prestació.

Per demarcació, l'atur registrat s'incrementa a València en 840 persones fins a les 233.324 i a Castelló en 572, fins a les 50.876 persones desocupades. L'excepció ha sigut la demarcació d'Alacant, on s'ha reduït en 1.032 persones i s’ha rebaixat la xifra total a 185.101 persones.
 
Foto
Foto: La Veu.

Atenent al gènere, l'atur registrat en homes ha concentrat una disminució, amb 720 aturats menys que suposen un total de 206.851. En contraposició, les dones han manifestat una baixada en les contractacions i pujant el número de desocupades en 1.100, fins a un total de 262.450 d'aturades. Entre la població més jove també s'ha incrementat l'atur, sumant 1.397 més que en el mes anterior.

Per sectors, l'increment s'ha concentrat en l'agricultura i serveis, que sumen 606 i 126 persones respectivament, i arriben a les 18.504 en agricultura i a 308.685 en serveis. L'atur sols ha donat una discreta treva als sectors industrials i a la construcció, que han registrat descensos de 421 i 825 persones desempleades respectivament.

Propostes de CCOO PV per al diàleg social

Aquest sindicat ha elevat les seues propostes al Consell perquè les meses de Diàleg Social aborden una resposta conjunta per avançar en la recuperació social, econòmica i de polítiques públiques.

Segons CCOO PV, el País Valencià necessita avançar fins a un model productiu que siga sostenible, un nou model on s'aposte per una nova ocupació estable i de qualitat, recuperació del teixit industrial, i la I+D+i, cuidant la vertebració del territori. A més, per a cuidar la cohesió social i enfortir l'Estat de Benestar s'han d'incrementar els nivells de protecció i els serveis socials, garantir una renda mínima.

El sindicat continua afirmant que cal atendre els col·lectius més vulnerables, mitjançant polítiques inclusives d'igualtat de gènere i de protecció a les víctimes de violència, de diversitat afectivo-sexual o per a persones immigrants. Així com, fer polítiques públiques per a garantir els drets de la ciutadania i consolidar l'Estat social a través d'un sistema educatiu i sanitari que augmenten les cobertures, des del reforç de la gestió pública i la participació ciutadana.

En paral·lel a la defensa de les condicions de treball, el CCOO PV assumeix la responsabilitat d'exigir mesures urgents que pal·lien la desprotecció i anivellen la desigualtat agreujada per la pèrdua de drets.

Logo La Veu
 
next