CSI-F insta els partits polítics que prioritzen la creació d'ocupació a la investidura

El sindicat lamenta que torne a augmentar la desocupació i que s'eleve a 469.301 persones al País Valencià
2 març 2016 01:00h
RedactaVeu / València

La Central Sindical Independent i de Funcionaris, mitjançant un comunicat, fa saber que lamenta la pujada de l'atur, en 380 persones, al País Valencià en febrer. El sindicat insta els partits polítics que prioritzen la creació d'ocupació en les seues propostes als debats d'investidura. També els anima a contemplar en el seu discurs la cobertura del 100% de les tasses de reposició en l'Administració i ofertes d'ocupació suficientment amples per tal d’atendre les necessitats actuals.

El CSI-F afirma que les discussions polítiques que s'estan produint i els enfrontaments entre partits entorpeixen la creació d'ocupació. Per aquest motiu considera necessari que les diferents formacions prioritzen l'interés general per damunt de les estratègies de partit i que es centren en generar més llocs de treball.

Propostes al Consell

El sindicat proposa augmentar el número de places de les ofertes públiques d'ocupació i recorda l'alta tassa d'interinitat del País Valencià, que arriba al 20-25% en Educació i supera el 30% en sectors com Sanitat o Administració Autonòmica.

Pel que fa a la precarietat del personal de les diferents institucions, insisteix el sindicat que ha enviat una petició de reunió al president de la Generalitat per a abordar aquesta qüestió. CSI-F, en l'escrit, subratlla que la responsabilitat d'aquesta situació correspon a “l'Administració, per falta de convocatòria de llocs de treball i per tasses de reposició” i, en cap cas, “al personal interí i temporal afectat”. Com que repercuteix en un elevat percentatge de professionals, el sindicat explica que “es produeix una situació d'urgència que ha de tractar-se amb actuacions que permeten consolidar l'ocupació dels afectats”.

Logo La Veu
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next