Diari La Veu del País Valencià
Canviem ‘Maricon’ per ‘Borinot el que no bote’, per unes ‘Falles més respectuoses’
RedactaVeu / València

La Junta Directiva de l’FSMCV es va reunir fa unes setmanes amb Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de València, per transmetre a l’ens federatiu la iniciativa que des de Lambda s’anava a encetar.

Lambda és una entitat que treballa, des de fa 30 anys, pels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) d’un forma molt seriosa i rigorosa, sent una de les entitats LGTB valencianes més important. Un dels objectius importants de l’associació és eradicar els actes homòfobs de les nostres festes populars, ajudant a contrarestar la discriminació que encara existeix a les Falles.

Per això, fa molts anys que des de Lambda reivindiquen que no es cante l’ofensiva cançó “Maricon el que no bote”, una lletra insultant cap a les persones homosexuals i les seues famílies. L’any passat van fer una campanya per llançar la proposta de canviar la paraula “Maricón” per “Borinot”, resultant d’aquesta manera una nova versió més respectuosa amb el col·lectiu LGTB.

Aquesta iniciativa va tindre molt bona acollida a les xarxes socials i es van sumar moltes falles i agrupacions musicals. Enguany, amb la intenció de seguir sumant suports a aquesta iniciativa i amb ànim d’implicar la societat en la lluita contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, demanen a les diferents societats musicals que assumisquen la seua reivindicació adherint-se al compromís “Cantem Borinot el que no bote”.

Punxant sobre aquest link podeu trobar més informació sobre la iniciativa i com adherir-se.

La Federació de Societats Musicals ha manifestat que la campanya compta amb el seu suport, amb el de la Junta Central Fallera i el de Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València.

Si aquestes Falles volem que tot el món es pose a botar, cantem ben fort “Borinot el que no bote!”.

Comparteix

Icona de pantalla completa