Diari La Veu del País Valencià
Que la ‘inconfortabilitat lingüística’ a Alacant no torne a passar al Palau de les Arts
RedactaVeu / Europa press / València

La cantant Sílvia Pérez Cruz presentarà dissabte que ve 5 de març a l’Auditori del Palau de les Arts de València l’espectacle ‘Entre cordes’, segons han informat fonts de la productora en un comunicat.

Es tracta d’una nova aventura sonora en la qual la cantant empordanesa interpretarà, acompanyada per un quintet de cordes, un repertori de cançons ibèriques i llatinoamericanes, combinades amb temes propis que han sigut arreglats per a l’ocasió per Javier Galiana de la Rosa i Joan Antoni Pich.

La cantant, després de l’actuació del passat mes de juny en el Teatre Olympia que va aconseguir el ple absolut de la sala, torna ara a València amb un projecte que va ser encàrrec de l’Auditori Nacional de Madrid i que només es representarà en algunes ciutats de l’estat i europees. Una d’aquestes ciutats fou Alacant, fa tan sols uns dies on la cantant catalana va viure una experiència lingüística que revifà les ires de l’espanyolisme de les comarques del sud valencià. Aquell concert d’Alacant, el mateix que ara es veurà al Palau de les Arts, quedà recollit i explicat per Josep Escribano en un article d’opinió que publicà La Veu, on el professor i president del Tempir d’Elx agraïa la valenta decisió de Pérez Cruz d’adreçar-se al públic en català, exclamant “parlaré en la llengua en què ma mare em parlava de petita”. Pérez Cruz va viure una “inconfortabilitat lingüística” que esperem no haja de viure arreu del País Valencià.

Silvia Pérez Cruz. Foto: Companyia.

Una veu singular que ve “de dins, de sempre, d’un paisatge”

Sílvia Pérez Cruz “és una de les veus més singulars i emotives que han aparegut en els últims temps”. Va créixer entre cançons populars i es va educar en el clàssic i el jazz. “Contagiada pel flamenc a través d’una connexió que sembla sobrenatural, canta d’una forma que només és seua i fa estremir. Es tracta d’una veu que ve de sempre, de molt endins, de l’estómac. I ve d’un paisatge, de l’Empordà profund, i també del mediterrani”, com ella mateixa declara.

Amb una dotzena de discos publicats, Sílvia Pérez Cruz ha format part de nombrosos projectes. Amb el contrabaixista Javier Pujol va rescatar el filin cubà i va formar duo ocasional amb Toti Soler. Va debutar com a compositora i solista amb 11 de novembre (Universal, 2012), que va conjuminar èxit de públic i crítica i pel qual va rebre un disc d’or. En 2014 en va rebre un altre pel seu últim treball editat, Granada (Universal, 2014), publicat a duo amb Raül Fernandez (Refree), projecte que va presentar en l’Olympia, amb qui també coproduí l’anterior.

Recentment, ha publicat nou disc que arreplega un grapat de composicions pròpies que pertanyen a la banda sonora de Cerca de tu casa, d’Eduard Cortés, una pel·lícula sobre els desnonaments que a més ha protagonitzat i que s’estrenarà el pròxim 6 de maig en el Festival de Cinema de Màlaga, segons les mateixes fonts.

Comparteix

Icona de pantalla completa