Elda i Petrer impulsen una línia de treball comú en calçat, tren de rodalies i finançament local

El màxims mandataris d’Elda i Petrer, Rubén Alfaro i Alfonso Lacasa, respectivament, impulsaran una línia de treball comú en qüestions que afecten a tots dos municipis: potenciació del sector calcer, connexió de la comarca via ferrocarril i finançament
4 març 2016 01:00h
Un moment de la trobada entre Rubén Alfaro i Alfonso Lacasa.

RedactaVeu / Petrer / Elda.
 
Petrer formarà part del Fòrum d'Alcaldes pel Calçat i la Marroquineria, anunciat la passada setmana pels primers edils d'Elx i Elda, amb l'objectiu de “dissenyar una estratègia coordinada que aborde els problemes de tots dos sectors”, en paraules d'Alfaro. El calçat mou en les comarques del Sud del País Valencià a uns 20.000 treballadors, la majoria d'ells en el corredor del Vinalopó, la qual cosa “posa de manifest la necessitat que treballem des de les administracions públiques per donar suport al sector”, segons Lacasa.

Els tres eixos sobre els quals es treballarà en aquest d'Alcaldes són la formació de mà d'obra qualificada per a determinats llocs del procés productiu que actualment no es troba; plantejar solucions al greu problema que pateix el sector d'economia submergida –i suposa una competència deslleial a les empreses i perjudica els treballadors mentre no cotitzen per a la seua jubilació-, i una planificació de sòl industrial que permeta el creixement i la implantació de noves indústries.

A més dels alcaldes, la idea és sumar a aquesta iniciativa a tots els sectors que pivoten entorn a aquesta indústria: empresaris,sindicats, indústria auxiliar, institut tecnològic i centres formatius.

Impulsar la xarxa de rodalies
 
D’altra banda, en la reunió, el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i alcalde d'Elda, també ha plantejat la necessitat d'impulsar una xarxa de rodalies que connecte els municipis de la comarca mitjançant el ferrocarril, estudiant fins i tot la possibilitat que la xarxa puga transportar mercaderies a més de persones. “Cal cercar elements que vertebren la comarca i sobre els quals treballem per a oferir als nostres veïns més oportunitats perquè treballen, emprenguen i consoliden el seu projecte familiar i professional en les nostres poblacions”, ha subratllat Alfaro.
 
 
Major autonomia municipal per avançar en las prestació de serveis

Pel que fa al finançament local, en opinió de tots dos alcaldes, una major autonomia per als ajuntaments que són l'administració més propera al ciutadà és fonamental per a avançar en la prestació de serveis de qualitat per als veïns. A més, aclareixen que la necessitat que aquestes tinguen una major capacitat de gestió, amb la derogació de l'actual Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local que “constreny” la capacitat d'actuació dels ajuntaments.


 
next