RedactaVeu / València
Dimecres passat una mare usuària del CEIP Municipal Santiago Grisolía de València ens feia arribar un article (‘
Volem un mestre’) que va publicar aquest digital. En el susdit escrit explicava de manera educada i respectuosa la situació del grup d’alumnes de 2n de primària d’aquest centre educatiu de titularitat municipal.
Davant la petició de l’article, La Veu va voler conèixer de primera mà quina havia estat la situació viscuda al centre i sobretot com afectaven les baixes i altres reduccions de jornada al dret a l’educació dels xiquets. Segons ens explicaven comptaven fins a “5 baixes” però a més a més hi compten fins a “7 reduccions de jornada”, una situació que “entenem que és justa i legal i per això no ens hi oposem sinó que ho respectem”.
El cas concret dels alumnes de 2n de primària, tal i com explica l’article, és un fet que s’arrossega amb el temps, ja que la tutora del grup s’hi troba de baixa des de “l’any 2015 i encara no l’han substituïda. Tampoc han enviat ningú per cobrir les cinc baixes ni les hores que queden buides per les reduccions de jornada” ens explicaven. Els pare, segons ens deien “anem a fer una concentració el dia 11 de març davant l’escola”.
Hores després els confirmaven des de la “Jefatura del Servicio de educación” de l’Ajuntament de València que, “respecte el prec sobre la tutoria de 2n de primària, el Col·legi disposa de professorat suficient per poder cobrir la baixa sense necessitat de sotmetre els xiquets a un canvi de professor cada hora”.
Aquest canvi susdit per la “jefatura”, havia estat denunciat a la carta, ja que al cobrir les hores amb el claustre disponible, es feia segons les hores de no docència del professorat útil. No obstant això, la “jefatura” informava que “s’incorporaran als Servei d’educació 8 mestres per a prestar els seus serveis en els Col·legis Municipals, més la incorporació d’un nou mestre el dia 11 de març”. Aleshores, davant aquesta solució de l’administració local, els pares van decidir desconvocar la concertació donant “un vot de confiança”.
Fet i fet, aquest matí hem sabut que hui mateix s’hi han presentat dos docents i n’esperen un tercer al centre, motiu pel qual ens han fet arribar la seua joia i satisfacció. Torna la normalitat amb aquest fet, visibilitzat amb l’article ‘
Volem un mestre’, que sembla comença a solucionar les necessitats dels xiquets en l’exercici del dret a una educació pública, en valencià i de qualitat.