Pablo Iglesias defensa un 'govern a la valenciana' al debat d'investidura

El líder de Podemos ha dit que els partits independentistes catalans no són "monstres" i l'ha instat a buscar el seu suport a fi de teixir una coalició progressista "de debò"
4 març 2016 01:00h

RedactaVeu / Madrid.

Pablo Iglesias ha instat Pedro Sánchez en el segon debat d'investidura a intentar un govern conjunt: "La nostra mà segueix estesa, posem-nos a negociar". "A partir d'aquesta nit posem-nos a treballar", l’ha animat.

Ha començat la seua intervenció recordant la besada en la boca que dimecres passat va donar en l'hemicicle al diputat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, i després ha ironitzat: "Pedro, només quedem tu i jo".

Per altra part, el líder de Podemos, ha dit aquest divendres a Pedro Sánchez que els partits independentistes catalans no són "monstres" i l'ha instat a buscar el seu suport a fi de teixir una coalició progressista "de debò", que no pretengui "mirar a dreta i esquerra alhora. Pose's d'acord amb nosaltres, IU, Compromís. Dialogue amb el PNB. Les forces polítiques catalanes no són monstres, encara que no estiguem d'acord, no volen que el PP segueixi governant", ha argumentat en la segona votació d'investidura al Congrés.

Iglesias ha ofert "mà estesa" al PSOE per aconseguir un govern "a la valenciana". "Tant de bo després d'aquesta nit l'acord a què arribem siga l'acord del bes", ha afegit amb ironia.

next