La Veu del País Valencià celebrà el seu Consell de Seguiment anual

L’acte va finalitzar amb un sentit homenatge a Paco Muñoz
6 març 2016 01:00h

RedactaVeu / Alzira.

El Consell de Seguiment de La Veu del País Valencià tingué lloc el passat dissabte, dia 5 de març, en la Casa de la Cultura d’Alzira. A les 10.50 h, la conductora de l’acte, Elena Cívico, donà la benvinguda als assistents, entre ells col·laboradors i columnistes del diari digital, així com amics i seguidors d’aquest, i l’alcalde de la ciutat d’Alzira, Diego Gómez, qui també va col·laborar amb La Veu del País Valencià en els seus inicis.

La sessió començà amb les intervencions de Diego Gómez, qui va fer referència a la situació lingüística actual del valencià i va animar l’equip de La Veu a continuar treballant com fins el moment, i de Moisès Vizcaino, editor del diari, qui va fer referència a una de les propietats més valuoses d’aquesta: el fet de donar cabuda a l’opinió lliure. De fet, durant la seua intervenció va convidar tots els assistents a “participar lliurement i dir la seua”, ja que “volem conèixer les vostres opinions. No som sols un diari, som un grup de comunicació en clau del País Valencià”.

Després d’aquestes intervencions, els arribà l’hora als caps dels diferents departaments que formen l’equip de La Veu. Els redactors Xavi Pérez, també director del diari, i Leo Part, ens feren partícips de dades com la quantitat de visites úniques que rep el mitjà i denunciaren diferents situacions de diglòssia que encara pateix la nostra llengua en l’àmbit administratiu.
 

Elena Cívico, Diego Gómez i Moisès Vizcaino.

Eduard Ferrando, cap de l’equip del departament de Correcció, ens parlà del model lingüístic del diari i del llibre d’estil que s’està creant, i, tot seguit, Jordi Vizcaíno i Miquel Pallarés ens parlaren de la situació econòmica i del balanç del primer trienni de vida de La Veu del País Valencià, així com de les possibilitats de dur endavant l’any 2016, que duu per lema “Esforç, esforç, esforç i treball d’equip. Ser agraït i somriure”.

Una de les novetats més esperades d’enguany, però, serà la renovació íntegra de la web del mitjà de comunicació, ja que, abans d’acabar l’estiu, l’equip comptarà amb una de les pàgines més modernes i innovadores d’Internet.

El Consell de Seguiment continuà parlant de la pàgina web de PilotaVeu. El pilotaire professional Ricard Sentandreu ens va fer partíceps de la necessitat d’un mitjà de comunicació que valore i transmeta l’essència i l’estima per la pilota valenciana, que és “un dels elements vertebradors del País Valencià”.

També Joan Puig, un dels responsables de directe.cat, va participar en l’esdeveniment per a donar-nos a conèixer l’objectiu que s’han marcat tant aquest diari digital com La Veu del País Valencià: “Crear un espai comunicatiu de mitjans de comunicació en llengua catalana. Fomentar la unió i aprofitar les oportunitats”. Fet que, segons el president de La Veu “és impossible si cada territori no fa els seus deures i eliminem barreres”, qui va afegir que “hem de ser capaços d’intercanviar”.

Després de les paraules del caps dels diferents departaments i d’altres medis, es va obrir el torn de paraula per tal que els col·laboradors i columnistes pogueren aportar la seua opinió del diari digital i, així, contribuir a millorar l’eina mediàtica. Diferents assistents, així com Sal·lus Herrero, David Barrachina, Antoni Infante, Ignaci Mora, Ferran Suay -membre de la Junta Directiva d’ACPV- o Joan Puchalt va fer les seues aportacions constructives i tractaren temes com el requisit lingüístic de les Universitats o la possibilitat d’obrir nous espais per a diferents tipus de lectors.
 Paco Muñoz.
 
L’acte va continuar amb un dinar típic valencià, com és l’arròs al forn, i va finalitzar amb un sentit i emocionant homenatge a Paco Muñoz, cantant i escriptor valencià, qui també va assistir al Consell de Seguiment.
 
 

Logo La Veu
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next