L'Auditori de Barcelona s'ompli d'Ovidi

Barcelona acull l'espectacle multidisciplinari 'Ovidi Simfònic' per a recordar que fa 21 anys que el cantautor d'Alcoi va marxar "de vacances"
7 març 2016 01:00h
Un moment del concert 'Ovidi Simfònic', a l'Auditori de Barcelona el 6 de març de 2016.
 
ACN / Barcelona.

La música i la personalitat del cantautor Ovidi Montllor (Alcoi, País Valencià, 1942-Barcelona, 1995) inundaren la passada vesprada de diumenge l'Auditori de Barcelona en l'espectacle 'Ovidi Simfònic'. Un muntatge únic que ja es va poder veure fa tot just un any a Alcoi i que fusiona cant coral i banda simfònica.

La Coral Sant Jordi de Barcelona i la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi han interpretat algunes de les peces més emblemàtiques del cantautor en un recital que ha servit per a recordar que, prompte, en concret el pròxim 10 de març, hauran passat ja 21 anys des que Montllor va marxar "de vacances", com deia la cançó. L'espectacle està organitzat pl festival Barnasants i l'Ajuntament d'Alcoi, en coproducció amb el Tradicionàrius i l'Ajuntament de Barcelona i amb el suport de l'Auditori.

'Ovidi Simfònic' té com a punt de partida Alcoi i Barcelona, les ciutats on Montllor va nàixer i on va emprendre, fa 21 anys, les seues "vacances". La part musical de l'espectacle ha anat de la mà de la Corporació Musical Primitiva, una associació sense ànim de lucre establerta a Alcoi i titular de l'Escola de Música Amando Blanquer, junt amb la Banda Primitiva d'Alcoi i la Colla de dolçaines i tabals La Cordeta.

En declaracions a l'ACN, el director de la Corporació, Àngel Lluís Ferrando, ha descrit l'espectacle com a “multidisciplinari”. Consta de deu peces a partir de textos del cantautor, així com diversos moments intercalats amb la presència d'Ovidi Montllor en un recull audiovisual, amb imatges d'arxiu d'entrevistes en la televisió i de pel·lícules seues. "Mai havíem tingut ocasió de veure i sentir Ovidi en format simfònic", ha assenyalat Ferrando. "És com voler que ell estigués present a l'escenari amb nosaltres", ha dit. 

Les veus, en aquest recital, les ha aportades la Coral Sant Jordi de Barcelona, integrada per una seixantena de cantaires de procedència i formació ben diversa. Seguint l'esperit del seu fundador i director entre els anys 1947 i 1991, Oriol Martorell, la Coral es caracteritza per l'entrega que mostra en cada concert i per la diversitat que els permet enfrontar-se tant a la música clàssica com als autors contemporanis: s'han atrevit amb melodies medievals gregorianes i del 'Llibre Vermell' de Montserrat i, fins i tot, a peces jazzístiques. 
 

Abordar les cançons d'Ovidi Montllor era, doncs, un repte i un honor per a les dues formacions en una proposta musical que no només ha volgut recordar el repertori i el tarannà de l'artista, sinó també obrir un espai per a la reflexió en un escenari que no és un ambient "íntim", sinó que convida a admirar l'art des de la grandiositat i amb una impecable acústica. "És un poc el contrari de la imatge que ell donava", ha dit Ferrando sobre la presència d'Ovidi en petites sales. "Però l'espectacle està fet amb tant de cor que crec que a Ovidi li agradaria. Se sentiria molt còmode", ha assegurat el director de la Corporació musical alcoiana. El muntatge, que es va poder veure fa un any a Alcoi, ciutat natal de Montllor, ha servit a Barnasants de cloenda al seu particular homenatge al cantautor, per al qual ha dissenyat un programa amb tot tipus d'actes i esdeveniments musicals amb la col·laboració, entre d'altres, del Tradicionàrius.
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next