Iglesias vol un govern a la valenciana amb PSOE, IU i Compromís

Podemos vol recuperar la iniciativa reprenent els contactes per a pressionar els socialistes i fer-los escollir entre ells o Ciudadanos
7 març 2016 01:00h

EP / Madrid.

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha demanat, aquest dilluns, al seu equip negociador, que reprenga els contactes amb el PSOE, Izquierda Unida – Unidad Popular i Compromís per a reobrir les negociacions a quatre i tornar així a explorar la possibilitat de formar un govern “de progrés” i de coalició “a la valenciana”.

Així ho ha anunciat el líder de la formació morada en un missatge que ha difós en el seu compte de Twitter i recollit per Europa Press, en què torna a defensar la necessitat de formar, en l'Estat espanyol, un executiu de coalició entre les forces “progressistes” com el que governa al País Valencià, format per PSPV i Compromís.
 
Tuit Pablo Iglesias

En una nota de premsa posterior, Podemos ha informat que el seu equip negociador, encapçalat pels dirigents Íñigo Errejón, Irene Montero i Carolina Bescansa, s'ha posat en contacte amb els representats d'En Comú Podem i En Marea, així com amb els de Compromís, IU-UP i el PSOE, després de la petició d'Iglesias en la reunió del Consell de Coordinació celebrada aquest dilluns, per a “reprendre el diàleg”.

Hi haurà reunió el proper dimecres a les 10h

Segons la formació morada, la seua proposta a la resta de formacions passa per establir “una mesa de diàleg” que comence a funcionar des del pròxim dimecres a les 10h. “Podemos segueix mantenint la seua voluntat d'impulsar un govern a la valenciana, amb la presència de diferents formacions i un programa de canvi progressista que revertisca les retallades i la resta de polítiques del PP lesives per a la majoria social”, afegeix el partit en la seua nota de premsa.

Iglesias ha avisat aquest mateix dilluns que la seua formació no s'asseurà a negociar cap pacte de govern amb Ciudadanos, encara que el PSOE haja manifestat la seua intenció de no trencar l'acord de legislatura amb el partit d'Albert Rivera i de desenvolupar, per tant, qualsevol conversació de forma “conjunta” amb la formació taronja.

Amb aquest moviment, Podemos busca forçar al PSOE a escollir entre ells o Ciudadanos, ja que tornar a asseure's en la mesa a quatre implicaria renunciar a Ciudadanos, almenys a l'hora de participar en eixa reunió, ja que totes les formacions que la integren han desestimat ampliar aquest espai per a sumar als de Rivera amb l'argument que les polítiques d'aques partit són “incompatibles” amb les seues.

Aquesta decisió suposa, a més, un nou intent, per part de Podemos, de reprendre la iniciativa i marcar l'agenda. “És evident que 161 és més que 130. Seguim treballant en l'únic carril que suma per a formar un govern plural de canvi i al servei de la gent”, ha argumentat Errejón en un altre missatge en Twitter, recollit per Europa Press.
 
Tuit Íñigo Errejón
 
next