Diari La Veu del País Valencià
EUPV d’Alacant demana ‘il·legalitzar la Falange d’Alacant per apologia del feixisme’
RedactaVeu / Callosa de Segura

La diputada d’EUPV Raquel Pérez va estar ahir al municipi de Callosa del Segura donant suport als seus companys en l’equip de govern de la localitat, Antonia María Cáscales Pacheco, Ismael Ballester Zaragoza i Rubén Manresa Mira, després de les “agressions verbals” per part de diversos membres de la Prefectura Provincial d’Alacant de la Falange, que es van produir dijous passat en el ple municipal en què es va aprovar la retirada de la Creu dels Caiguts que ret tribut a José Antonio Primo de Rivera, segons expliquen en un comunicat. Pérez condemnà els atacs i recordà que el seu partit el passat octubre “va sol·licitar la il·legalització de qualsevol organització, partit, fundació o associació que enaltisca, justifique o fomente la ideologia, la violència i tots els actes que el franquisme va executar i va promulgar”. També indica que “l’apologia del feixisme està tipificada en el codi penal amb condemnes de presó de fins a quatre anys i lamentà que en la mateixa setmana hagen hagut de suportar diverses agressions feixistes”.

L’última, divendres passat a la seu d’EUPV/PCE a la ciutat d’Alacant, la qual va aparèixer amb diverses pintades.

La portaveu d’EUPV en la Diputació d’Alacant ha declarat que “un partit polític, com la Falange, en el marc electoral espanyol que concorre a les diferents eleccions per a gestionar les institucions públiques democràtiques, no pot declarar-se hereu del franquisme. Per açò, els instem al fet que es desmarquen d’aquestes accions d’enaltiment del feixisme o sol·licitarem l’inici del procés d’il·legalització de la falange a Alacant”.

Grup d’EUPV de Callosa de Segura amb Raquel Pérez.

La formació d’esquerres presentarà una proposta en el pròxim ple de la Diputació d’Alacant sol·licitant que es cree una partida de 50.000 euros amb l’objectiu de subvencionar les localitats per a realitzar la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments commemoratius d’exaltació personal o col·lectiva, de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura que encara no s’hagen retirat, en compliment del que es disposa en l’article 15 de la Llei 52/2007 Llei 52/2007, de 26 de desembre, per la qual es reconeixen i amplien drets i s’estableixen mesures en favor dels qui van patir persecució o violència durant la Guerra Civil i la dictadura, que hi haja en llocs públics dels municipis.

Pérez indica referent a açò que “som conscients de les dificultats econòmiques que la retirada d’aquesta simbologia comporta en els pressupostos de molts municipis, que fins i tot desitjant realitzar aquesta tasca de neteja feixista i renovació democràtica es veuen obligats a posposar aquestes actuacions i conseqüentment vulneren el compliment la Llei. Per açò, considerem essencial que la Diputació d’Alacant destine una partida per a obrir una línia d’ajudes als ajuntaments per a la retirada d’aquests ornaments en les vies públiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa