Diari La Veu del País Valencià
Morera anuncia que deixarà la direcció del Bloc en maig

RedactaVeu / València.

Era una de les interrogants que més expectació havia alçat entre la militància del Bloc de cara al proper Congrés i del futur polític d’Enric Morera en la formació nacionalista.

Així, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha anunciat hui que no optarà a la reelecció com a secretari general del Bloc al maig a causa que les seues obligacions institucionals li impedeixen dedicar-se “plenament” al partit, encara que el seu desig és cooperar amb el pròxim equip de direcció.

Durant la seua intervenció en el Fòrum Europa-Tribuna Mediterrània, Morera ha assenyalat que les persones que tinguen major dedicació al partit han d’estar alliberades de la seua representació institucional, i ha sostingut que “afortunadament” existeix un equip de gent jove per a assumir responsabilitats en la pròxima Executiva.

Després de repassar també la història de la convergència en Compromís en 2010 i els resultats electorals obtinguts en els diferents comicis, fins a arribar a estar “com a moviment, millor que mai”, ha dit que vol seguir treballant “braç a braç amb els qui han donat la cara” per allò que ell ha defensat públicament.

“Estaré amb la gent del Bloc que ha fet possible l’èxit de Compromís i amb els meus socis de coalició. I quan dic estaré és que m’implicaré perquè Compromís tinga una fórmula estable de funcionament intern des del consens i el bon rotllo. Durant aquests anys hem estat molt units, fins i tot per adversitats personals, i aquesta força interior d’estima està per sobre de tot”, ha ressaltat.

Ara per ara, es postulen per al seu relleu la direcció del Bloc, Àgueda Micó i Rafa Carbonell.

Govern a Madrid

Per altra banda, Enric Morera ha assegurat que és “un orgull que es parle a Madrid d’aconseguir un pacte a la valenciana” de cara a una nova investidura i ha advertit que el “govern a la valenciana” consisteix en “lideratges compartits” i “una acció de govern plural”, i s’ha mostrat disposat a explicar-li-ho als actors implicats.

En una conferència pronunciada en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània, Morera ha assenyalat que el candidat socialista, Pedro Sánchez, “no ha entès el missatge de governs a tot color” i ha indicat, respecte a si és complicat aconseguir-los, que “com tot en la vida”, però es necessita “voluntat i una clara predisposició”.

Així mateix, ha subratllat que “el cas valencià també és possible per persones com Ximo Puig, que va comprendre que seria president de la Generalitat amb un govern plural i està gestionant de manera exemplar”. “Que de tant en tant pot haver-hi friccions? Com a tot arreu”, ha agregat.

Segons ha incidit el també colíder de Compromís, els quatre diputats d’aquesta formació en el Congrés “són necessaris per a algunes combinacions de coalicions guanyadores” i ho aprofitaran per a “pactar una agenda valenciana per al futur govern inspirada en els valors de l’Acord del Botànic”.

“Els dos grans partits no seran molt més grans que els altres, qui ho sàpiga llegir bé governarà i qui vulga governs monocolor no governarà. Hi haurà govern i tindrà color taronja, però de taronja valenciana, no una mescla de groc i roig”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa