Diari La Veu del País Valencià
L’Entre Comarques copa la Vall d’Albaida amb un èxit de participació
RedactaVeu / la Vall d’Albaida

Abans d’arribar les Falles i Pasqua, el programa Entre Comarques completa les visites previstes per al mes de març sense eixir de la Vall d’Albaida, com ja va passar el cap de setmana passat on més de 80 persones van seguir la petjada que els àrabs van deixar a Bocairent el diumenge, i una trentena es van interessar dissabte pels Riuraus i el cultiu de la pansa a Montixelvo i Terrateig.

Aquest dissabte Ontinyent proposa als turistes la ruta de les xemeneies, un itinerari urbà que dóna a conèixer els vestigis fabrils de la indústria ontinyentina, motor econòmic de la ciutat i influència marcada en la seua fisonomia. Un passeig per l’Ontinyent de fa un segle, encara està present en el vocabulari de la gent i que ha conformat la identitat de la capital de la Vall d’Albaida. Es tracta d’un recorregut de 4 km que comprèn les cinc xemeneies que es conserven al voltant del centre històric i el que fou l’antiga seu del Gremi dels Peraires. La visita acabarà en el Museu del Tèxtil Valencià al Palau de la Vila, on s’oferirà una degustació gastronòmica amb la col·laboració de Bodegas Ontinium. De vesprada, Agullent oferirà un recorregut pels principals indrets d’interès etnològic i patrimonial de la població com el parc de la Font Jordana i l’ermita de Sant Vicent Ferrer, on cada primer divendres de setembre té lloc la Nit de les Fogueretes, la romeria nocturna més antiga del País Valencià.

Diumenge, l’Entre Comarques es desplaça de matí a Montaverner. La ruta començarà a les 10.30 des de l’Ajuntament per a passar per la plaça Major, l’església parroquial San Juan i San Jaime Apòstol i el Convent i acabarà a l’auditori Lluis Peiró on es projectarà el documental Estación de peaje guardonat amb el premi del públic al MONDOC 2013. A la vesprada es visitarà Alfarrasí, on s’explicarà la festivitat de l’Angelet de la Corda, que es celebra el diumenge de Pasqua, l’església de San Jeroni i l’ermita del Crist de l’Agonia d’Alfarrasí.

Per a participar, cal inscriure’s punxant en aquest document de Google, tenint en compte que el termini serà fins al dijous. Els 4€ inclouen dues visites guiades, degustacions gastronòmiques i detall de benvinguda.

Comparteix

Icona de pantalla completa