Diari La Veu del País Valencià
Marzà inaugura el programa ‘vertebrador’ de ‘Pilota a l’Escola’ a Benicarló
RedactaVeu / València

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel director general d’Esport, Josep Miquel Moya, assistí a una jornada d’introducció a la pilota valenciana al CEIP Marqués de Benicarló, dins el programa de la Conselleria “Pilota a l’escola”. Aquestes sessions compten amb l’assistència de tècnics de la federació i jugadors professionals que acosten als més menuts el joc de pilota i les seues diferents modalitats. A la sessió assistiren els jugadors Pedro, Fageca, Víctor Serrano, Víctor Bueno, Pablo de Borriol i Javi Ruix, a més del vicepresident de la ‘Federació de Pilota Valenciana, Pedro López Martínez, i del vicepresident de les comarques del Nord, Pedro López..

Vicent Marzà declarà que “estem especialment contents de fer l’obertura del programa “Pilota a l’Escola” perquè és un programa que aglutina totes les potes de la nostra conselleria: educació, esport i també cultura, ja que la pilota és un dels fets culturals més importants del nostre poble”. Marzà afegí que “en aquest programa treballarem no només la tècnica de la pilota, sinó també els valors que estan associats a aquest esport, com són l’esforç, la cooperació i també estem treballant i vertebrant el nostre territori. Sabem que els valencians som diversos, com ho és de diversa la pilota, i per això volíem començar hui a Benicarló, al nord del nostre país, per posar en valor també les diferents modalitats de pilota”.

Recuperació de la modalitat de “frontó a frares”

Dins l’objectiu de destacar la pilota com un tret identitari i de vertebració, de nord a sud, el programa “Pilota a l’Escola” s’ha fixat com a objectiu la recuperació i la divulgació de determinades modalitats, com ara la de “frontó a frares”, pròpia de poblacions com Benicarló i, en general, de les comarques més septentrionals del territori valencià. En aquest sentit, Vicent Marzà ha recordat que “aquesta modalitat s’ha anat perdent i que nosaltres volem recuperar, no només per al joc sinó també perquè tot el món conega que els valencians i les valencianes tenim aquesta gran riquesa cultural”.

321 centres participants al programa “Pilota a l’Escola”

Enguany s’han adherit a aquest programa de foment de l’esport valencià 321 centres educatius, dels quals 49 pertanyen a les comarques del Nord, 166 a les de València i 106 més a les d’Alacant. Aquesta xifra suposa un increment del 23% respecte a l’any anterior en què van participar 260 centres. L’objectiu del programa, que compta amb un pressupost de 100.000 euros, és introduir la pilota a l’escola, despertar l’interès de l’alumnat i també tindre un seguiment adequat que permeta que aquells que estiguen interessats puguen després participar en les activitats dels diferents clubs d’arreu del territori.

Tant els docents com els tècnics i jugadors designats per ‘Federació de Pilota Valenciana’ han participat en sessions prèvies on se’ls ha proporcionat formació i material didàctic adequats. La segona part del programa consisteix a realitzar sessions formatives als centres educatius, com aquesta de Benicarló, perquè, posteriorment, l’alumnat puga participar en una campionat interescolar.

Comparteix

Icona de pantalla completa