Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana: ‘Tots els dies són 8 de març’
RedactaVeu / València

Escola Valenciana ha participat en la manifestació que commemora el Dia Internacional de la Dona amb el lema ‘L’escola és dona’. El president de l’entitat cívica, Vicent Moreno, ha aprofitat aquesta data per a destacar “la importància de l’escola de qualitat i de tota la comunitat en la formació dels xiquets i xiquetes en valors d’igualtat, justícia i pau per a prevenir comportaments masclistes i frenar la xacra social de la violència masclista”.

A més, Moreno ha al·ludit a “la lluita històrica de la dona per aconseguir fites com el sufragi universal, les reivindicacions en l’àmbit laboral i la participació en igualtat de condicions en la societat en general hui i tots els dies, perquè tots els dies són 8 de març.”

Antecedents de la commemoració del 8 de març

Tres antecedents històrics originen la commemoració del 8 de març com a Dia Internacional de la Dona: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes l’any 1857, l’incendi provocat per l’amo de la fàbrica Cotton Textile Factory de Washington en 1908, en el qual van perdre la vida 129 treballadores que denunciaven la precarietat del treball industrial, i l’incendi, en 1911, de la fàbrica de camises Shirtwaist de Nova York on van morir 123 dones i 23 homes. Aquest últim fet va trasbalsar la societat de l’època i va provocar un canvi social i polític que es va materialitzar en l’aprovació de lleis per millorar les condicions laborals a les fàbriques. L’any 1975 l’ONU proposa el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones.

Comparteix

Icona de pantalla completa