L'ajuntament d'Alacant remarca el seu compromís per avançar en temes d'igualtat

El consistori ha realitzat aquest dijous un acte institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona
8 març 2016 01:00h
RedactaVeu / Alacant

L'Ajuntament d'Alacant ha commemorat hui el Dia Internacional de la Dona amb un acte institucional titulat “Drets conquerits: veus diverses en el 8 de març”, amb el qual el Govern municipal subratlla el seu compromís per impulsar la millora de la igualtat entre dones i homes.

L'acte ha reunit els representats de tota la corporació local, així com a nombroses autoritats i representants de la societat civil i dels àmbits vinculats amb la defensa dels drets de les dones.

Des de la Regidoria d'Igualtat, dirigida per María José Espuch, s'ha volgut donar protagonisme a quatre dones lluitadores, que durant la seua vida, han hagut d'afrontar circumstàncies de discriminació afegides a les de ser dones i per això han exposat el seu testimoni personal de superació.
 
Ajuntament d'Alacant. Dia de la Dona.
Foto: Ajuntament d'Alacant.

En representació de les dones magribines ha participat Souad Kchitil el Haraj, mentre que en representació de les dones de la resta d’Àfrica ha intervingut Faseye Ndiaye Niang, secretària general de l'Associació Senegalesa en Alacant; en representació de les dones gitanes, Mercedes Santiago i de les  dones amb diversitat funcional, Fide Mirón.

L'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, ha destacat en la seua intervenció el paper de les dones al llarg de la història i ha lamentat la falta de reconeixement i de protagonisme que històricament han patit, “les dones sou la meitat de la societat, la meitat del talent i de l'esforç, i sense eixa meitat de la societat no seriem el que som”, ha indicat.
 
Alcalde Ajuntament d'Alcant. Dia de la dona.
Foto: Ajuntament d'Alacant.

Per la seua banda, la regidora d'Igualtat ha recordat la lluita de “les dones més valentes” per aconseguir els drets civils, els dret educatius i polítics, i ha assenyalat que molts dels noms i fites encara hui són desconegudes “perquè no s'ha construït una èpica de la lluita de les dones, com sí n'hi ha, per exemple, de la lluita contra el feixisme, contra l'esclavitud, de la lluita per l'emancipació dels pobles”.

“Les lleis que regulen la igualtat de gènere en Espanya són molt ambicioses, són una referència en Europa i en Llatinoamèrica, però això no obstant, no es desenvolupa tot el seu potencial per avançar en igualtat”, ha comentat Espuch.

Taula Redona sobre la dona als mitjans

A més, el programa d'actes per a commemorar el Dia Internacional de les Dones, també ha inclòs una taula redona titulada “La representació de les dones als mitjans de comunicació i en l'agenda informativa”, en la qual han participat Mar Iglesias García, Elena Criado Calero i Mariló Berenguer Ros, tres professionals de la comunicació amb experiència en temes de gènere.

Logo La Veu
 
next