La Generalitat exigeix al Govern espanyol que retire els recursos contra del dret civil valencià

El director general de l'Administració Local, Antoni Such, defensa que les Corts tenen capacitat legislativa "suficient" per a regular el dret civil valencià
9 març 2016 01:00h

Xavier Pérez / València.

El director general de l'Administració Local, Antoni Such, ha sol·licitat al Govern espanyol la retirada "immediata" dels recursos d'inconstitucionalitat interposats pel Govern de l'Estat contra lleis aprovades per les Corts en matèria de dret foral valencià.

Ha mostrat així el suport del Consell als ajuntaments que han realitzat aquesta mateixa petició, així com a l'Associació de Juristes Valencians, que també s'ha expressat en el mateix sentit.

Such ha insistit que, amb la interposició de recursos contra les lleis de Règim Econòmic Matrimonial i d'Unions de fet, "tant el Partit Popular com l'Executiu de Mariano Rajoy el que han pretès és un atac a la capacitat i el dret dels valencians de poder legislar en matèria de dret civil".

El director general ha considerat que les Corts Valencianes tenen capacitat legislativa "suficient" per a regular el dret civil valencià "sempre que no s'atempte contra la Constitució Espanyola", atès que aquesta "és el principi fonamental".

 
next