La Malva d’Alzira torna a guanyar el primer premi de llibrets en valencià de la GVA

Política Lingüística concedeix el segon premi a la Falla Penya El Mocador i el tercer per a Na Jordana
9 març 2016 01:00h
RedactaVeu / València

En la convocatòria d'enguany han participat 118 comissions falleres de distints municipis valencians, i s'han concedit un total de 60 guardons, els imports dels quals oscil·len entre els 3.500 euros del primer premi i els 300 euros que reben els últims 15 premiats.

El primer premi de la present edició ha recaigut en la Falla Plaça La Malva d'Alzira (huitena vegada que aconsegueix aquest guardó), el segon premi ha sigut per a la Falla Penya El Mocador de Sagunt i el tercer premi l'ha obtingut l'Associació Cultural Fallera Na Jordana.

Aquest concurs ha anat adquirint amb el temps un gran prestigi i presència entre el món faller des que van començar a atorgar-se en 1993. Cal destacar que els 60 premis estan dotats amb un total de 43.250 euros, la qual cosa suposa haver augmentat la quantia total en un 43% respecte a les ajudes concedides el passat any.

Així mateix, també s'incrementen les quanties de cadascun dels guardons, que en el cas del primer premi augmenta un 75%, i es concedeixen enguany 3.500 euros, i el segon premi es duplica, concedint-se enguany 3.000 euros, enfront dels 1.500 de l'any passat. En el cas del tercer premi, enguany està dotat de 2.500 euros, és a dir, un 150% més que l'any passat, i el quart i cinquè premis augmenten també un 122% i un 90%, respectivament. A més, la Conselleria concedeix 5 premis de 1.000 euros, cinc premis de 800 euros, cinc de 700 euros, cinc premis de 600 euros, cinc més de 500, cinc de 350 euros, i 15 de 300 euros.

El jurat que ha valorat els treballs presentats ha destacat l'excel·lent qualitat dels llibrets presentats, així com la gran diversitat d'estil, la presentació, la creativitat, l'originalitat. Així mateix, cal destacar que s'ha tingut en compte en la valoració dels treballs la qualitat de l'edició, els continguts literaris, la difusió dels llibrets i la publicitat en valencià.

Cal destacar que els premis seran lliurats al monestir de Sant Miquel dels Reis, divendres que ve, 11 de març, a les 16.30 hores, en un acte a què assistiran la fallera major de València i la seua Cort d'Honor.

La convocatòria d'aquests guardons s'emmarca dins de l'aplicació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, que té entre els seus fins el foment per part de la Generalitat de les manifestacions culturals del País Valencià, especialment aquells que utilitzen el valencià.


 
next