Diari La Veu del País Valencià
Baldoví explota contra Podemos: ‘Amb un ‘no’ no s’arriba a cap lloc’
RedactaVeu / Madrid

En els passadissos de la Cambra baixa, Baldoví ha deixat clar que Compromís “sempre” diu ‘sí’ als qui els convoquen i, de fet, el seu equip negociador havia viatjat a Madrid per a participar en la trobada amb Podemos amb la finalitat de reprendre aquesta mesa de diàleg oberta dies abans de la primera votació de la investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez.

“Nosaltres no hem convocat ni hem desconvocat, però quan se’ns convoca diem que anem i, és més, haguérem anat a la reunió si s’haguera celebrat”, ha manifestat el diputat valencià, qui, no obstant açò, ha informat que la comissió negociadora de Compromís aprofitarà el dia per mantenir trobades bilaterals informals amb Podemos i amb IU.

Baldoví ha revelat que aquest dimarts va estar parlant amb el portaveu parlamentari de Podemos, Íñigo Errejón, qui ja li va comentar que si al final, a la trobada prevista per a aquest dimecres no assistia IU, “no tenia molt de sentit” mantenir la convocatòria.

“Pot ser que no tinga sentit, però haurem de parlar, cal que parlem”, ha apuntat el representant de Compromís, qui ha insistit que al marge que Podemos haja desconvocat la reunió, se n’haurà de celebrar alguna, “estiga o no estiga el PSOE”.

Baldoví segueix pensant que és necessari parlar fins i tot amb el PSOE, malgrat haver-se “blindat” amb Ciutadans. De fet, ha avançat que acudirà a la reunió a què tots dos partits tenen previst convocar-lo. “A qui ens convoque, anirem, encara que siga per a dir-los el que pensem”, ha dit.

I el que pensa Compromís és que si l’acord segellat per PSOE i Ciutadans no ha aconseguit la majoria suficient per a investir el secretari general dels socialistes, cal intentar fer un document alternatiu que siga capaç de generar 167 vots a favor.

“I aleshores que el PSOE decidisca quin camí vol prendre: si vol seguir entossudit a mantenir el matrimoni de conveniència amb Ciutadans, un camí que només reporta 130 vots”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa