Diari La Veu del País Valencià
Méndez de Vigo ‘estudiarà’ donar més diners al Palau de les Arts
RedactaVeu / València

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, s’ha reunit amb el ministre d’Educació, Cultura i Esport en funcions, Íñigo Méndez de Vigo, per a oferir a l’administració estatal la seua incorporació en el Patronat del Palau de les Arts.

“El ministre ha mostrat predisposició a estudiar l’oferiment i nosaltres, per tant, esperem que el Ministeri augmente l’aportació de fons per a la gestió i programació de les Arts”, ha comentat Vicent Marzà.

El 30 de desembre de 2015 es va constituir en nou Patronat de les Arts del qual formen part el president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta i portaveu del Consell, i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà. A més, el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, hi actua com a secretari de l’organisme.

Cal recordar que el pressupost de despeses previstes per al 2016 és de 22,7 milions d’euros. Aquest pressupost respon a un procés de racionalització de les despeses i a la voluntat d’incrementar les activitats artístiques. D’aquesta inversió 524.000 euros corresponen al Ministeri de Cultura, que en espais semblants a les Arts ara com ara inverteix quantitats més elevades com és el cas del Teatro Real de Madrid amb més 9 milions d’euros o el Liceu de Barcelona amb més de 7 milions per a l’exercici de 2016.

El pressupost d’ingressos estimat és de 3,31 milions d’euros en vendes d’entrades, 880.000 euros en concepte de patrocinis, 2,61 milions d’euros d’ingressos per explotació i 15,90 milions d’euros en subvencions per part de les administracions, dels quals 15,35 milions d’euros corresponen a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, que ha incrementat el seu pressupost per a les Arts en un 18,56 % respecte al 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa