MSF: Els líders europeus han perdut el sentit de la realitat amb els refugiats

Metges Sense Fronteres es mostra contrària a l'acord que s'està negociant entre la UE i Turquia
9 març 2016 01:00h
RedactaVeu / València

El responsable de Relacions Externes de Metges Sense Fronteres, Carlos Ugarte, feia saber en un comunicat que “els líders europeus han perdut per complet el sentit de la realitat i l'acord que s'està negociant entre la UE i Turquia n’és un dels exemples més clars del seu cinisme”.

Ugarte incideix en el fet que per cadascun dels refugiats que arrisque la seua vida en el mar i siga tornat a Turquia, un altre pot tindre l'oportunitat d'arribar a Europa des de Turquia en el marc del programa de reassentatment proposat. “Aquest groller càlcul redueix les persones a simples números, i els nega un tracte humà i desestima el seu dret a buscar protecció”, ha manifestat.

En Idomeni, “on els nostres equips estan substituint les responsabilitats europees durant quasi un any, veiem les conseqüències d'aquests càlculs poc realistes i inhumans pel que fa a les vides i la salut de les persones” ha explicat el responsable de Relacions Externes d’MSF. A més, segons s'explica al comunicat, el 88% de les persones refugiades fugen de països en conflicte, per això Ugarte insisteix en el fet que “han de ser tractats amb humanitat i en ple respecte als seus drets i dignitat”.
 
Refugiats Idomeni
Refugiats i immigrants caminant cap a Idomeni. Foto: Alex Yallop (MSF).

“És obvi que Europa està disposada a fer qualsevol cosa, fins i tot posar en perill drets humans essencials i principis de la legislació sobre refugi i asil per tal de detenir el flux de refugiats i immigrants a Europa” segons Carlos Ugarte. Per això “ha arribat l'hora que els líders europeus deixen d'alimentar una crisi que han contribuït a crear amb les seues pròpies polítiques i proporcionen l'única resposta realista i humana: una via segura i legal i protecció i assistència humanitària als qui la necessiten”, ha conclòs.

Logo La Veu
 
next