Diari La Veu del País Valencià
‘Als peus d’Europa’ s’estrena aquest dijous en Espai Inestable
RedactaVeu / València

Qüestionar, explorar i reflexionar sobre la cruïlla que viu el Vell Continent és l’objectiu que s’ha marcat Companyia Improvisada en el seu últim muntatge: ‘Als peus d’Europa’. Un espectacle multidisciplinari que s’estrena aquest dijous, dia 10 de març, a les 20:00h en Espai Inestable i que podrà veure’s fins al 3 d’abril.

La dansa, la dramatúrgia, la paraula i l’ús del vídeo dialoguen en aquest muntatge per a “retre un homenatge als peus que conformen Europa com la part que representa el tot de les persones i, per extensió, aquest territori”, expliquen els seus creadors, els coreògrafs i ballarins Henar Fuentetaja i Miguel Tornero. Una proposta metonímica el títol de la qual podria, a més, tenir diferents interpretacions semàntiques segons el punt de vista geogràfic -el nostre país és, al costat de Portugal, el que més al sud es troba del continent-, econòmic -Espanya està a la cua econòmica d’Europa-, metafòric –L’Estat espanyol rendit davant Europa-…

Joc de perspectives

Es tracta d’una proposta escènica sobre la “perspectiva” que cerca indagar en els límits, les fronteres i en la diferència entre punts de vista per a explorar l’empatia i la capacitat o incapacitat de posar-nos en el lloc de l’altre i cercar aspectes en comú.

‘Als peus d’Europa’ és fruit de les residències artístiques ‘Graneros de creación’ que desenvolupa Espai Inestable i que enguany tenen com a eix temàtic el Vell Continent. Del total de 50 companyies nacionals i internacionals que van optar a aquestes residències teatrals de recerca amb les quals la sala valenciana pretén anar més enllà de l’exhibició i posar el focus en els processos artístics i en els creadors, la proposta de Companyia Improvisada va ser seleccionada, al costat d’altres 8, per a abordarm en els seus treballs i a través de diverses disciplinesm la situació que travessa Europa i presentar després al públic els seus resultats.

Comparteix

Icona de pantalla completa